Pizza a la Amanda
Kategori: LCHF recept
Pizza deg:
4 ägg
salt
4 msk olja
2 msk grädde
8 msk vatten
6 msk fiberhusk/psyllium
2 krm bakpulver
Tomatsås:
250g passerade tomater
Man kryddar tomatsåsen precis som man vill, jag hade i: oregano, persilja och örter. Jag hade även i salt och peppar + cayenne peppar för att jag älskar den kryddan!
Topping:
Skinka
Färska champinjoner
Ost
Oliver
Gör så här:
Vispa äggen och saltet fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda väl och låt svälla i ca 10 minuter.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10 minuter på 225 grader eller tills den har fått en fin färg. För att underlätta att breda ut smeten på baklåtspappret kan man använda sig av plastfolie. Lägg plastfoliet över smeten och tryck försiktigt ut smeten med fingertopparna.
Lägg på tomatsåsen och pålägget som du valt, grädda pizzan tills osten har smält.
Klart! Nästa gång ska jag prova att göra en likadan pizza fast med gorgozola och bacon som topping :)