Amanda

Mitt livs resa + LCHF :)

Tips till alla som älskar öl!

Kategori: Tips (LCHF)

Jag har en gång varit världens öl älskare och det är faktiskt något som jag saknar ofta! Var på systemet igår och kikade efter den nya lågkolhydrats ölen Solsidan, tyvärr måste man beställa den i förväg i min stad iaf. Men hon på system bolaget frågade mig om jag hade provat Pripps lågkolhydrats öl på flaska eller om jag hade provat spendrups öl? Vilket jag ej har! Så jag köpte en av varje, Spendrups ölen på burk är på 5,0% alkohol och är alltså en starköl som innehåller 0,76g kolhydrater med 1 dl. Pripps Pure är också en starköl med 4,8% alkohol, 1g kolhydrat per 1 dl. Båda var riktigt goda måste jag säga! Detta är något som jag endast kommer att dricka vid speciella tillfällen precis som jag gjort med vin! Men de är helt okej kolhydrats mängd i dem båda :)

Onsdag 12 september

Kategori: Allmänt

Hej på er alla! Idag känner jag mig pigg och glad, har en hel del energi. Tur de för jag har en hel del att göra om jag säger så. Ska åka och hälsa på min farmor och farfar, farfar fyllde 87 år igår! Den gubben är pigg kan jag säga! Han både jagar älg, klyver ved, plockar lingon och klipper gräs fortfarande :) Han äter heller inte några som helst mediciner, eller jo han tar ibland Alvedon mot sin värk i knäna men inte mer än så.

Senare ikväll ska jag få fin besök av en av dem som jag lånade hane till min hon katt samt en kattungeköpare till henne som är intresserad av att låna min hane. Kul att se dem då det var ett tag sedan! Sen ska jag laga lax ikväll, mm va gott. Var ett tag sedan jag gjorde det, återkommer med recept om de är något som är gott.

Vitaminwell Stevia

Kategori: Tips (LCHF)

Provade idag för första gången Vitaminwell Stevia och jag måste säga att den var jätte god! Samma smak som vanliga Vitaminwell och den gjorde mig pigg. Jag valde smaken grape/apelsin :)

Måste få skriva av mig!

Kategori: LCHF

Måndag igen och jag känner att jag måste få skriva av mig! Jag är som alla vet 22 år gammal, jag är vuxen och jag kan ta mina egna beslut. Jag bestämmer alltså själv hur jag vill göra med mitt liv, vad jag vill äta, vad jag vill dricka, vart jag ska jobba osv... Men ändå envisas folk med pekpinnar och ska bestämma hur jag vill göra med min kost! Jag har valt att äta lågkolhydratskost för att det är rätt för mig, jag mår bra av det och jag vet att de inte är hälsosamt att äta för mkt kolhydrater. Ingen mår egentligen bra av det! Jag sätter inga pekpinnar på folk, vill de äta socker, pasta, ris, bröd osv så får det gärna göra det! De är deras var i livet och inte mitt. Men om jag accepterar och respekterar folks val, varför kan ingen respektera mitt val? Jag har så svårt att förstå det?! Alla ifråga sätter mitt sätt att tänka, varför jag inte äter de och de. Jag får förklara mig ca 5 ggr dagligen varför jag valt bort den kost jag en gång levde på och det tycker jag inte att jag ska behöva göra, ofta händer det att de är samma personer som i fråga sättet varje dag också.

Ett bra exempel på att jag inte ifråga sätter: Min sambo Alex äter en viss form av lågkolhydrats kost då han äter min mat, men han äter bröd/pasta/ris/potatis vilket inte jag gör. Han äter godis ganska ofta också. Han vet att de inte är bra, men han vet också att jag inte vill äta det! Det är hans val och mitt val, vi respekterar varandra.

Dessa bilder som jag lagt ut på mig själv är före och efter bilder, för mig säger de allt! Vem skulle vilja bli 22 kg tyngre igen och må piss dåligt? Haha detta blev en hel historia :) Antar att de är flera av er som känner igen er?

Söndag 9 september

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Sitter och njuter tillsammans med katterna på balkongen av morgon solen! Det är 7-8 grader här i min stad, ganska kallt men soligt är det :) Sambon och hans kompis drog iväg på en fisketur, jag själv ska börja jobba om en timme.

Fredag 7 september

Kategori: LCHF

Hej på er! Allt väl? Här är det bara bra med mig. Det är fredag och jag ska bara ta det lugnt och njuta av denna dag förutom att jag ska jobba till 16.00 förstås :) Jobbar i helgen, men då jobbar jag dag. Funderar på vad man ska handla hem och mumsa på ikväll?

Nu är det bekräftat att de öppnas ett LCHF center i Västerås! Såg en annons om det i VLT nyss. Kul att det sprids!

Middag

Kategori: LCHF

Jag har blivit helt såld på 2 minuters mackorna som jag lade upp recept på här om dagen! Så jag valde faktiskt att äta dessa till middag idag :) Gott!

Torsdag 6 september

Kategori: Allmänt

Dålig uppdatering, som vanligt mkt att göra nu känner jag. Jag har ju gått ifrån att jobba halvtid till heltid nu och de är mkt som man måste ställs om sig på. Man ska hinna med djuren, sambon, vänner och familj. Igår när jag kom hem ifrån jobbet så kom Angelica över och åt kantarell crêpes med mig och Alex. Jag hade en skumpa flaska med mig hem då jag hade lyckats extra bra på jobbet (fick den av jobbet), sen hade Angelica fått löneförhöjning så vi öppnade den och tog ert varsitt glas :) Inte varje dag man firar något med champagne!

Måste köpa champagne glas, har bara vanliga vin glas hemma :)

Jag är överlycklig!

Kategori: Tips (LCHF)

Detta är bland det bästa som har hänt mig sedan jag började med LCHF! Satt och surfade runt på lchfrecept.com igår, så gick jag in och kikade på bröd kategorin och fann detta recept!!! En grymt god smörgås som görs på ca 3 minuter. Jag har med mig den idag som lunch till jobbet, man kan ta med sig det på en picknick, ja du kan fort göra en smörgås och ta med dig vart du vill :)

1 dl mandelmjöl
1 ägg
Salt
Smör

Knäck ägget i en djup tallrik, rör runt det med en gaffel så att vitan och gulan blandar sig. Häll i mandelmjölet samtidigt som du rör runt med gaffeln. Tillsätt smör (så mkt som man känner för) och salt. In i mikron i 2 minuter! Pang du har en riktigt god smörgås!!

Upptäckte att osten var slut i morse så jag hade bregott, crème cheese och salami på min.


Tisdag 4 september

Kategori: Allmänt

God morgon världen! Vaknade tidigt och är på strålande humör idag, blir det när jag vaknar tidigt och har en lugn morgon ;) Tråkigt väder dock men det gör inte så mkt känner jag.

Jag är så nyfiken på hur det går för mina läsare med sin lågkolhydratskost! De var ett tag sedan jag hörde något nu, så berätta och länka gärna till era bloggar så jag kan kika in.

Kram!

Måndag 3 september

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Klev upp tidigt idag, jag själv började tidigt sen så körde jag Alex till en sjö för att han ska fiska hela dagen :) Hoppas han får hem en fin regnbåge som vi kan ha till middag ikväll.

Jag var så sugen på färsk malet kaffe idag så jag svängde förbi Mc Donald's och köpte det innan jag började jobba. Råkade ju ha sönder kannan till min kaffebryggare, så jag måste köpa en ny :(

Ledig helg <3

Kategori: Allmänt

Jag har haft en helt underbart skön ledig helg! Har bara njutit och gjort sådant som jag verkligen tycker om att göra. I fredags var jag med min kära vän Angelica, vi tog ett glas vin och bara pratade, vi hinner inte umgås så mkt som vi vill när båda jobbas osv. I går var jag med pappa hos farmor och farfar och hälsade på. Åt mat och umgåddes :) Sen på eftermiddagen åkte jag och min sambo Alex ned till min barndoms sjö och fiskade, jag fick en gädda på 2 kg! Den fick farmor och farfar sen. Idag var jag och Angelica ute och plockade svamp, vi hittade en hel del kantareller. Har inte gjord något med dem ännu men jag tänkte att jag skulle göra någon god omelett eller någon stuvning av något slag :) Sen på eftermiddagen åkte jag och sambon och fiskade igen, passade på att plocka lingon då med. Ska prova att göra lingonsylt med Stevia någon dag! Är det någon som provat de?

En helt underbar helt med mkt naturvistelse vilket jag älskar!! Jag är en liten skogsmulle i själen :)