Amanda

Mitt livs resa + LCHF :)

Hejdå Sverige, hej Spanien :)

Kategori: Uncategorized

Godmorgon! Nu är det stressigt här hemma med att packa både till oss och till våra älskade pälsbollar som också ska iväg i en vecka. Jag är så orolig att jag glömmer något åt någon av oss, jag har kollat alla väskor säkert 17 ggr haha :)

Nu ska jag göra i ordning en stor frukost här hemma, syrran kommer över så ska jag göra en jätte omelett till oss alla!

Jag ska göra allt vad jag kan för att hålla er och bloggen uppdaterad under denna vecka som jag är borta! Jag kan få tillgång till dator nån gång iaf. Vill inte använda min iPhone då de inte är särskilt smart med tanke på internet kostnader :) jag ska ta massor med underbara mat bilder (LCHF såklart) och massor med andra bilder som jag ska dela med mig till er!


Stor kram ifrån mig och ha en riktigt bra vecka <3

Semester: att unna sig eller ej?

Kategori: LCHF

Alla som läser min blogg vet att jag bär iväg till Spanien imorgon på semester i en vecka. Jag har fått otroligt mycket frågor om jag tänkter unna mig något och bortse ifrån LCHF under resan. Ska jag unna mig eller få en dålig semester genom att inte njuta? Jag har lite delade tankar kring det här med att unna sig under semestern faktiskt!

Jag kommer fortfarande att köra LCHF under hela min resa och undvika så mycket jag kan av socker och kolhydrater. Men känner jag för att äta en glass, ta en choklad bit (under 70% kakao) eller om jag kanske känner för att ta en öl så ska jag göra det! Men jag kommer inte balla ur totalt såsom att äta massor av: pasta, ris, potatis, bröd, dricka läsk osv osv.. Jag känner inte att jag har det behovet att göra det då de förstör mer för mig än att ge mig njutning. Detta är helt inviduellt och alla får göra precis som de vill, men jag kommer faktiskt att avstå det mesta. Jag har alltid varit en stor öl älskare och det skulle jag kunna tänka mig att unna mig något glas av. Så känner jag :) Spanien har mycket god LCHF mat att bjuda på.

Jag skulle jätte gärna vilja höra era tankar kring det här med att unna sig på semestern? Vart drar ni eran gräns och vad är okej för er?

Lunch/middag

Kategori: LCHF

Syrran och hennes pojkvän kom för ett tag sedan hem till oss. De hade bestämt att de skulle bli tacos, en maträtt som ja känner att jag fått för mycket av men de var gott. Jag provade något nytt och stoppade in min tallrik i mikron så att osten fick smälta över övriga tillbehör! Det är hett tips!

Söndag 22 april

Kategori: Uncategorized

Hej hopp!

Allt väl med er? Jag är trött och lite sliten då jag slutade jobba kl:03.00 inatt och är tillbaka på jobbet nu vid kl:11.00 igen. Så är det ibland :)

Idag står det en hel del på schemat! Först ska jag käka taco middag med syrran och hennes pojkvän när jag kommer hem efter jobbet. Sen ska jag på filmkväll hemma hos min underbara vän Angelica :) Måste packa det sista inför Spanien resan imorgon, sen ska ju mina katter iväg till min kompis och bo där tills jag kommer hem. Så till dem måste jag också packa.

Idag är det också sista dagen på min fasta tills jag kommer hem, ska väga och mäta mig så får vi se om det hänt något sen i torsdags ;)

Visar en bild på mig, ser ni mins eksem? Jag har haft på mig ett halsband som inte är av äkta silver och jag reagerade direkt på det! Jag är röd runt hela halsen och de kliar så att jag håller på att bli galen!

Idag är jag med i Expressen

Kategori: Min historia

Japp, jag är med i Expressen idag och även på framsidan! Jag hade verkligen sett fram emot denna artikel om mig, de har varit fotografer och allt hemma här hos mig. Samt att jag har blivit intervjuad per telefon. Jag berättade samma fantastiska vikt resa för dem som jag har gjort här för er på min blogg. Allt handlar om LCHF, de är de som har gjort att jag gått ned och inte KAFFE som de står i tidningen! Det står nästan inget fakta alls om LCHF, jag berättade precis hur allt fungerade: vad man äter och det man undviker.

Är jätte besviken när de står att kaffet har fått mig att gå ned alla mina kilon! De är bara nonsens, de har ju helt tappat fokus på LCHF i artikeln. Jätte tråkigt!

Aja ni alla vet att detta är pga. LCHF! Kaffe dricker jag ju som jag alltid har gjort och de har inte hjälpt mig på traven vad jag vet. Föresten så dricker jag nästan inget kaffe längre, endast någon gång i veckan. Jag nämnde för henne som intervjuade mig att jag drack kaffe/te på morgonen samt åt frukost. Sen har de omvandlat det till något HELT ANNAT! Sen skriver de att jag har småätit förut vilket jag heller inte gjort.

De var iaf kul att vara med i tidningen! Men nu vet ni i alla fall hur det går till när saker och ting förvrängs, det blir inte alls som man har tänkt eller sagt när det väl kommer ut i tidningen :(

Kram på er

 

Frukost

Kategori: LCHF

Nu ska jag äta min frukost, lite tidigare än vanligt pga. att jag åt min middag tidigt igår. Det blir keso och hallon :) de var de jag hade hemma som var enkelt att ta med till jobbet. Gott och enkelt precis som LCHF ska vara som sagt ;)

Tips

Kategori: Tips (LCHF)

Tänkte tipsa er om ett riktigt gott te. De heter Indian Chai med smak av äpple och kryddor. Himmelskt gott var det!

Lördag 21 april

Kategori: Allmänt

God morgon! Fortfarande skitväder här! Jag som ska cykla till jobbet idag hade jag tänkt, men jag ska cykla iaf då jag inte har tränat på ett tag nu. Så då är cykling helt utmärkt :) De är ändå en bit dit och jag tänkte att jag ska ta avståndet med min iPhone. När jag kommer hem ifrån spanien ska jag ta tag de här med träning igen, jag som var så duktig på det! PW kör jag i princip varje dag så visst tränar jag ju så men jag menar löpning/styrka/kondition. Så fort de blir fint väder ute så ska jag dra fram mina inlines :) längtar!

Vad ska ni göra idag? Som sagt, jag har min jobbar helg i helgen :)

Middag

Kategori: LCHF

Det blev kanske inte ett recept men en kanon god middag blev det :) ugnsbakade grönsaker, stekt marinerad fläskfilé samt bea ifrån pizzerian! Så gott och jag blev extremt mätt av detta.

Min marinad är gjord på:

2 msk ekologisk soya
2 msk oliv olja
Cayenne peppar
Salt
Peppar
Lite ekologisk kött fond

Lunch

Kategori: LCHF

Blev lite ihop plock nu till lunchen beståendes av gurka, lagrad cheddar ost och några skivor stekt sidfläsk! Mums! Och min största last till förstås ;)

Fredag 20 april

Kategori: LCHF

En mycket glad och nöjd Amanda idag kan jag säga ;) 1,2 kg denna vecka, helt otroligt! Jag har ju ändå hållit på ett tag nu och de har börjat blivit svårare att bli av med vikten desto mer man går ned kan man säga. Nu väger jag 60,6kg och har totalt gått ned 16,5kg sen den 1 januari 2012! Midjemåttet har minskat 1 cm från 76 till 75 cm. Dessa resultat måste helt enkelt bero på fastan och kanske på det sättet jag äter också? Jag är glad! Jag ska väga mig en sista gång innan jag åker till Spanien och det blir på måndag den 23 innan vi åker, får se om man gått ned något på ca 3 dagar?

Tänkte bjuda på en bild av mig, färgade håret igår och jag ser inte längre ut som en trailer trash haha :) humor!

Natti, natti..

Kategori: Allmänt

De har blivit lite för lite av recept och träning på sista tiden. Men imorgon kommer det ett eller två nya smarriga recept ifrån mig :) I helgen står det även träning på schemat, både lördag och söndag! Så då får ni lite mer av sådant tänkte jag.

Nu ska jag börja dra mig mot sängen, imorgon blir det jobb och en massa mys här hemma :)

Kram! Natti, natti...



Matdagbok 19 April

Kategori: Matdagbok

Morgon (under fasta:) 1 stor kopp te med grädde i

Frukost kl:12.00: 2 stekta ägg med prästost på

Lunch/Middag kl:16.00: 2 LCHF pannkakor och 2 skivor stekt fläsk

Kvällsmål Kl:18.30: Ca 1 dl keso med två matskedar hallon

Dricker som vanligt te och kaffe under hela dagen, samt mineral vatten :)

Trist med att gå ned i vikt

Kategori: Allmänt

Jag är helt överlycklig att jag äntligen har gått ned i vikt! Hur glad som helst :) Men det finns en trist sak med att gå ned i vikt och det är att precis allt i ens garderob är för stort! Allt jag har i garderoben nu ser ut som en hösäck på mig, förutom mina skinny jeans såklart. Visst man kan gå och köpa nytt, men det känns ganska dumt eftersom jag ska gå ned yttligare i vikt och det nya jag kommer att köpa kommer jag heller inte kunna ha. Köpte två nya BH:ar för ca 1 månad sedan och dem kan jag inte ha längre. Så de här med att köpa nya kläder är väldigt onödigt. Får nöja mig med oversize tröjor och leggings ett tag till antar jag ;)

Naturligtvis ska jag inte klaga, men jag var bara tvungen att upplysa om att jag får in 1 och 1 halv Amanda i mina gamla byxor haha!

Kvällslyx

Kategori: LCHF

Tänkte att jag skulle lyxa till det med lite keso och ca två matskedar hallon ikväll. Mumms!

Wow!

Kategori: LCHF

Wow! Titta vad de har börjat sälja på mitt Willys här i stan :) de kanske börjar bli lite mer LCHF vänliga här också?

Torsdag 19 april

Kategori: Uncategorized

Såå trött och ville inte alls gå upp nu på morgonen. Sängen var helt underbar :) men men jag var illa tvungen då jag ska iväg och jobba som vanligt.

Dricker en kopp te med grädde i, tror att jag ska göra mig en kopp kaffe också så att jag vaknar till. Idag ser det ut att bli strålande väder här i min stad! Helt klarblå himmel :)

Hos tattueraren

Kategori: LCHF

Japp, nu är jag och sambon framme hos tattueraren och det kommer bli en sittning på ca 4-5 timmar. Jag är inte så förtjust i att sitta stilla så länge, så vi åkte och hämtade ut min nya bok Matrevolutionen :) Så nu känns det mycket roligare och bättre att gå sitta en stund!

Matdagbok

Kategori: Matdagbok

Denna mat åt jag igår den 17 april:

Morgon: kaffe

Frukost kl 12: 1 avokado med lite ekologiskt örtsalt på och bubbelvatten

Lunch kl 15.00: 1 kebabsallad med en massa ost och sås. Bubbelvatten.

Middag kl 19.30: en kokosmjölk smoothie.

Sen drack jag två koppar te på kvällen :)

Onsdag 18 April

Kategori: Allmänt

Morrn Morrn gott folk! Sitter och kollar igenom lite mail och dricker mitt morgon te med grädde i (som vanligt.) Har lite ont i halsen coh sen är jag trött. Det har varit så hektiskt hittills i veckan och det ska fortsätta. Denna dag kommer att vara likadan den med. Först jobb, sen lite ärenden och sen ska jag köra sambon till en tattuerare. Men, men man har ju semester nästa vecka :)

Ni får ursäkta att det varit lite fattigt med recept hittills denna vecka, jag har ätit mycket som är liknande de recept jag redan lagt ut och det är alltid enklast så! LCHF ska vara enkelt och inte en massa krusiduller! Jag äter ganska ofta samma sak just för att jag inte vill fokusera just på maten nu när jag är i slutskedet av att gå ned i vikt. Jag älskar även att variera mina recept och matintag, men ibland är det skönt att inte göra det. Jag antar att det är en del som känner igen sig :)

Hörs senare! Kram

My skinny jeans

Kategori: Motivation

Jiihuuu!!! Jag kommer i mina "skinny jeans" i storlek 27!! Jag har sparat dessa jeans sedan jag gick i 1 ring på gymnasiet då jag köpte dem och jag har inte kunnat ha dem sedan dess och nu slinker de på som aldrig förr :)

Resfeber......

Kategori: Uncategorized

Idag var jag ute och åt med min mamma, syster och min mormors bror som sagt. Det blev en liten pizzeria/kvarterskrog som vi gick och åt på. Jag åt en kebabsallad med extra ost och sås på :) Sen gick vi hem till mamma för att dricka lite kaffe och umgås en stund.

Städar och har mig här hemma. Håller på att tvättar upp kläder som jag ska ha med mig till Spanien, planerar packningen osv. Jag tror att jag har fått resfeber?! Oroar mig över packning och allt jag ska ha med mig. Haha jag ska inte åka förens den 23 april och ändå är jag som en galen höna.

Tisdag 17 april

Kategori: Uncategorized

God morgon! Sovit bra? Jag har sovit ganska bra, ska snart hå av ett jobb pass och gå på ett annat jobb pass. Haha det är hektiskt nu! Men det är för att ja ska vara ledig och åka till Spanien nästa vecka. Behöver jobba mer då.

Idag ska jag ut och käka med min mamma, syster och min mormors bror som kommer på besök. Vi ska ut och äta men jag vet inte riktigt vad eller vart än. Vi får se :)

Kram // Amanda

Fastan fortsätter...

Kategori: Uncategorized

Det finns lite olika tankar och anledningar till att jag fastar mellan kl: 20.00 och kl: 12.00 under en period just nu. Delvis är det att jag vill bli av med mina envisa sista kilon som är för att vara exakt 4,8kg. Dessa kilon är grymt svårt att bli av med! Tänkte att jag skulle ta upp yttligare några anledningar till att jag fastar:

- Jag vill kunna ge min kropp en chans att kunna ta hand om den mat jag ätit i lugn och ro.
- Bygga upp och stärka min kropp.
- Öka förbränningen.
- Minska på midje måttet och fettprocenten.
- Få mer energi och bli piggare.

Det finns massor med bra anledningar till att fasta lite då och då. Nu kör jag lång period bara för att som sagt öka takten lite på förbränningen. Och jag mår kanon hittills så då fortsätter jag lite längre :)

Fastar ni? Och hur kör ni med den?

Lunch

Kategori: Uncategorized

Till lunch idag blev det två mosade kokta ägg med en massa smör på. Sen hade jag lite örtsalt på!

De känns som om jag fått i mig lite för lite fett på sista tiden. Får ta att öka på en aning med det!

Måndag 16 april

Kategori: LCHF

Morrn allihopa! Idag fortsätter min fasta och som det ser ut nu så ska ja fortsätta med den fram tills på fredag. Jag kanske kör lördag + söndag beroende på hur allt ser ut.

Står och gör i ordning två kokta ägg som jag ska ha till lunch på jobbet idag. Eftersom jag ska jobba borta denna natt blir det till att fixa lite olika matlådor som jag tar med.

Nu ska ja dricka upp mitt te och kila iväg till jobbet :)

Kvälls mys

Kategori: Allmänt

Som sagt, jag har inte gjort ett dugg nu på eftermiddagen och kvällen. Bara tagit det lugnt och käkat LCHF vänlig tacos :) I morgon blir det massor med jobb samt natt jobb, så kväll mys nu med sambon sitter fint. Dricker en kopp te med en skvätt grädde i och en tesked sukrin.

Ska försöka uppdatera bloggen bättre imorgon.

Kram! Haven fortsatt bra söndags kväll allihopa :)

Söndag 15 april

Kategori: Allmänt

Lite sen uppdatering idag, åkte och hälsade på min farmor och farfar nu på förmiddagen. Hinner inte det i veckan som kommer då jag kommer att jobba jätte mycket och sen åker jag till Spanien. Åt två stekta ägg till frukost + en kaffe med grädde i hos dem. Det har i övrigt och kommer förhoppningsvis vara en ganska lugn söndag. Känner bara för att koppla av och varva ned idag. Man har sådana dagar då man bara vill få vara och ladda batterierna :) Mysa lite och pyssla om mina kära luddbollar (missarna) är något som jag vill göra idag!

Vad ska ni hitta på för kul en söndag som denna?

Kram//Amanda

Trattkantarell soppa

Kategori: LCHF recept

Här ska ni få receptet på min trattis soppa! Den funkar kanon både som förrätt och som en huvudrätt. Jag hade en finn crisp till som tilltugg.

Ingredienser:

Ca 4 dl trattkantareller
1 liter vatten
1/2 purjolök
1 pressad villöksklyfta
1 ekologisk köttbuljongs tärning
3 dl grädde
Salt och peppar
Smör

Koka upp vattnet med buljongen, skär purjolöken. Om du har torkade trattisar så blötlägg dem i ca 10 minuter innan du lägger i dem i kastrullen.

Häll i trattisarna i de kokande vattnet samt övriga ingredienser. Låt koka i ca 10 minuter. Sen mixar du soppan med en stavmixer eller liknande. Klicka i smör i soppan. Låt soppan sjuda på en låg värme yttligare 5 minuter innan servering.

Bacon burgare

Kategori: LCHF

Det blev bacon burgare till lunch/middag idag. Hade rödlök, tomat, gurka och bacon på. Sen hade jag bea sås på, de var gott!

Receptet på hamburgarna är detsamma som mina hemgjorda köttbullar som ni finner under mina recept :)

Lördag 14 april

Kategori: Uncategorized

Godmorgon! Min syster kom över nu på morgonen och jag bjöd på lyxfrulle :) det blev mina LCHF pannkakor, vispad grädde och färska jordgubbar till. Receptet på dem hittar ni under mina recept.

Igår hade vi det jätte trevligt drack lite vin och umgåddes. Roligt att få bjuda hem familj och vänner på LCHF middag! Kanon gott blev det. Skar mig riktigt ordentligt i fingret igår, det blöder fortfarande! Skulle ju bara skära en tomat :)

Idag ska jag inte göra så mycket, kanske tvätta lite? Ta det lugnt efter en ganska hektisk vecka.

Va ska ni hitta på idag?

Fredags mys

Kategori: LCHF

Nu har jag mina vänner på middag och det blev en god trattkantarell soppa! Till det hade jag en finncrisp med ost och ett glas vin. Så gott!! Alla i sällskapet gillade soppan :) ger er receptet imorgon! Kram och ha en bra fredag kväll <3

Fredag 13 April

Kategori: Allmänt

Idag är det fradagen den 13:e och jag försov mig! Hade 10 minuter på mig att klä på mig, mata katter och ta med mig en lunch låda! Puh det gick fort kan jag säga. Detta är dag 6 på fastan, så jag inter min "frukost" kl:12.00 idag. Jag hade tänkt göra uppehåll lördag + söndag med fastan, sen tänkte jag köra på fram tills nästa fredag igen. Men jag tänkte fortfarande undvika att äta efter kl: 20.00 på kvällen, det är ändå inge bra för kroppen att sitta och äta efter den tiden. Vill att min kropp ska ha fokus på att förbränna och inte att jobba med mat vid den tiden.

Va ska ni göra idag? Jag ska jobba, sen blir det lite städ och en powerwalk senare hade jag tänkt.

77kg tung Amanda

Kategori: Min historia

Tänkte jag skulle bjuda på två bilder där jag vägde som mest alltså 77kg! Idag väger jag 61,8kg, började som jagt med LCHF den 1 januari 2012 och jag har minskat hela 24 cm i midajn + 15,2kg sen jag började ;) Det gör otroligt ont i mig att visa dessa bilder för att jag vill inte att någon ska se hur jag såg ut då, men jag känner att jag måste för att kunna bearbeta mig själv i min resa. Som ni ser gömmer jag min kropp i stora kläder, antar att många gör det när man har övervikt?

Bilderna är tagna på en kattutställning i Norge sommaren 2010. Jag ställer ut min Maine coon hona Agricola.



Mat dagbok 12 April

Kategori: Matdagbok

Frukost kl:12.00

2 skivor av mitt LCHF bröd, pålägg ost och skinka.

Lunch kl: 14.30


1 skiva av mitt LCHF bröd med ost och gurka. (Jag hade lite brådis.)

Middag kl: 17.30

Älggryta

Gottis framför TV:n

Några hallon, lite keso och vispad grädde till.

Powerwalk ca 40 minuter

Älg gryta

Kategori: LCHF recept

Både min farfar och min pappa jagar så ibland får jag lite älgkött av dem. Jag hade en stek på ca 2 kilo i frysen som jag valde att göra en älggryta av. Man kan även göra denna gryta av vanligt nötkött också.

Ingredienser:

2 kg kött (älg eller nöt)
1 gullök
2,5 dl grädde
500g passerade tomater
3 msk tomatpure
Paprika krydda
Salt och peppar

Skär upp köttet i Grytbitar, lägg dem i en panna med smör och bryn dem en stund. Skär sedan lök och bryn det tillsammans med köttet. Sätt på en kastrull med smör i, häll i de passerade tomaterna, grädde, tomatpuren samt kryddorna. Häll sedan ned köttet och löken i grytan. Låt stå och puttra på låg värme i ca 1 timme. Servera med blomkålsmos, broccoli eller något annat gott. Jag valde att ha en klick crème fraîche på.

Dagens intag 11 april

Kategori: Matdagbok

Tänkte att jag skulle börja att föra en liten matdagbok. Tänkte visa hur mitt matintag ser ut under en dag. Här kommer intagen ifrån igår:

Frukost: kaffe med grädde & två skivor brie (intogs kl: 12.00 pga av min fasta.)

Lunch: köttfärsås a la mig & blomkålsgratäng.

Middag: två lyxiga finncrisp & te med grädde

Sen drack jag två koppar te till på kvällen samt mineralvatten.

Torsdag 12 april

Kategori: Motivation

Här har det hänt grejjer kan jag säga! Mitt midjemått har tagit ett skutt och minskat med hela 4 cm!!!!! De är inte illa :) sen har jag gått ned till 61,8, alltså har jag tappat ungefär 0,7kg denna vecka. Undrar om det är fastan som har hjälpt denna vecka? För mig och min viktnedgång så är det inte ovanligt att jag gått ned mellan 0,5-2kg på en vecka, dock har mitt midjemått stått stilla ett tag och vägrat att flytta dig särskilt mycket. Jag har 4,8kg kvar till min målvikt, så målet är inte långt borta. Jag planerar att fortsätta min fasta ett tag till, de har inte varit några större problem att fasta så då kan jag lika gärna göra det några dagar med.

Har bi några speciella väg och mätdagar i veckan/månaden?

Finncrisp lyx

Kategori: LCHF

Åt två lyxiga finncrisp för en stund sen. Den ena var det gulost på, rökt skinka och tomat på. Sen sen andra vad det brie och gurka. Sen även bregott också såklart :)

Powerwalk 40 minuter

Kategori: Träning

Kom precis hem ifrån en PW med sambon, vi var ute och gick i 40 minuter. Gick i ett vackert skogsområde vid en sjö inte så långt ifrån där vi bor. Såg lite blåsippor också :) Föresten, jag och han såg till att få upp pulsen lite med att kuta upp och ner ifrån en skidbacke. Behöver lite av det! Har ni tränat idag?

Godaste LCHF köttfärssåsen

Kategori: LCHF recept

Jag svängde ihop en riktigt god köttfärsås nu här till lunch. Alla i sällskapet (min sambo, hans syster och hennes två barn) älskade den! De käkade pasta till och jag åt min blomkålsgratäng. Här kommer receptet:

Ingredienser:

500g köttfärs
1/2 grön paprika
1 rödlök
5 färska champinjoner
Ca 3 msk tomatpure
1 paket bacon
2 dl grädde
Salt och peppar
Paprika krydda
Cayenne peppar
Smör att steka i

Bryn Köttfärsen med smöret, tillsätt alla kryddor, tomatpure och grädden. Blanda i champinjoner, paprika, rödlök och bacon. Låt stå och puttra i 5 minuter.

Servera med sallad.

Onsdag 11 april

Kategori: Allmänt

Morrn! Glad och pigg idag :) detta är 5 dagen på min fasta (började i lördags) och det går bra hittills. Det blir en kopp kaffe med lite grädde nu på morgonen.

Fortfarande jätte trist väder här, vart tog våren vägen?! De var ju sol och 13 grader varmt nyss. Hoppas de fina vädret vill komma tillbaka snart så jag kan börja sätta ut mina blommor på balkongen! Som ni ser så springer jag runt i sjal inomhus för att det är så kallt.

Att dricka

Kategori: LCHF

Det är en del som frågar mig vad man får och bör dricka när man äter enligt LCHF? Det är lite delade meningar med vad man bör dricka, jag dricker tex aldrig light läsker såsom cola light, pepsi max, coka cola zero osv. Sen dricker jag inte light saft heller. Anledningen till att jag har valt bort dessa drycker är för att de allra flesta av dem innehåller en massa tillsatsämnen och farliga sötningsmedel såsom aspartam. En del som går på LCHF tillåter sig själva att dricka dessa då de knappt innehåller några kolhydrater. Men som sagt jag har valt bort det.

De som jag dricker är kaffe, te (olika sorter), vanligt vatten, kopiösa mängder mineralvatten (loka/ramlösa) och sen smaksatt vanligt vatten med citron el. Gurka.

I alkohol väg får man dricka vitt vin, rött vin, whisky 40% och ren sprit. Själv dricker jag varken whisky eller sprit, så det blir ett gott glas vin en fredag kväll till maten :)

Lunch

Kategori: Allmänt

Det blev en halv burk keso naturell samt knappt en halv deciliter hallon till lunch idag. Har faktiskt inte provat sen kombinationen förut och de var riktigt gott! Sen blev de lite kaffe på det också.

Nya Fun light Green

Kategori: Uncategorized

Nu har Fun light kommit med en ny variant av saft som kallas Fun light Green, de har bytt ut bla. de hemska sötningsmedlet aspartam mot den nyligen godkända sötningsmedlet "Stevia". Jag har själv inte provat de nya sorterna men jag kanske skulle göra det? Har ni provat den?`

Mat efter 16 h fasta

Kategori: Uncategorized

Nu är det dags att äta efter 16 timmars fasta! Vet inte om jag ska kalla detta frukost eller lunch haha.

Det blev två skivor av mitt LCHF bröd med smör, ost och skinka. Mmm, gott :) så enkelt att ta med och jag blir mätt, detta bröd är också kanon för magen har jag märkt!

Tisdag 10/4

Kategori: LCHF

Godmorgon! Idag är de lite tråkigt väder här, ingen sol vad jag kan se och jag tror faktiskt att det kommer att regna idag.

Sitter och dricker te med en ynka skvätt grädde i eftersom jag fastar. Jag börjar faktiskt känna att min mage har blivit lite plattare :) jag är dock lite hungrig på morgonen men mitt te stillar detta ett tag. Vet inte om jag ska köra fasta i två veckor eller om jag ska göra de 2-3 ggr i veckan? Vad tror ni blir bäst?

Älskling du har blivit en tjockis

Kategori: LCHF

Sitter och tittar på andra programmet av älskling du har blivit en tjockis. De är så roligt och intressant att titta på då de går ut på att se ska äta LCHF kost! Detta program är ju en kanon boost för LCHF och folk kommer verkligen att få upp ögonen för denna fantastiska livsstil!

Mycket roligt och givande :)

Hoppas på goda resultat

Kategori: LCHF

Nu är det dags för lite kvälls käk. Jag har bakat mitt goda LCHF bröd (ni hittar receptet under recept), så de blev en skiva av det med smör, brie och gurka på! Sen en kopp rött te till.

Fastan går riktigt bra! Detta är sista målet jag äter, sen äter jag inte förens kl:12.00 imorgon igen. Jag är väldigt hungrig på förmiddagen men jag antar att de går över om någon dag. Jag hoppas på goda resultat tills jag ska väga och mäta mig på torsdag!

Ny LCHF tidning

Kategori: Tips (LCHF)

Köpte den nya bilagan som Expressen ger ut om LCHF. Jag har bara kikat lite snabbt i den, aka läsa mer ikväll :) kanon att de ges ut tidningar om LCHF, det verkar bara bli större och större!

Matrevolutionen

Kategori: Tips (LCHF)

Japp! Igår beställde jag min tredje LCHF bok och det blev självklart Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt (Kostdoktorn.se). Det ska bli riktigt spännande att få läsa den och att få ha den i min lilla LCHF bok samling :)

Någon som läst den?

Annandag påsk 9/4

Kategori: Uncategorized

Godmorgon världen!

Syrran ringde mig tidigt i morse, hon hade vägarna förbi så hon kom på en kopp kaffe innan hon skulle till jobbet.

Idag är det tredje dagen av min fasta, jag är ju van att äta frukost så min mage kurrar :) Men det ska nog gå finfint att äta vid kl: 12.00 istället. När jag körde lastbil var de som ni vet ingen mat på schemat på hela dagen förens jag kom hem på kvällen. Jag varken hann eller var intresserad av att äta på den tiden då jag var så otroligt stressad. Men nu äter jag alltid 2-3 mål om dagen, även nu under fastan och den enda skillnaden är att jag äter min frukost vid kl:12.00.

Vad ska ni göra idag? Själv ska jag jobba fast det är en röd dag.

Kram / Amanda

Blomkåls gratäng

Kategori: LCHF recept

Jag satt och pratade med min kusin igår på påskmiddagen om LCHF och hon sa att jag borde prova blomkåls gratäng. Så jag bestämde mig för att göra en egen variant, jag valde att grilla fläskfilé till och ha bea till med.

Ingredienser:

1 blomkålshuvud
1 paket feta ost
1/2 paket riven ost
1/2 gul lök
Lite grädde i gratängformen
Vitpeppar
Salt
Paprikakrydda
Smör

Sätt ugnen på 200 grader, för koka blomkålen i en kastrull så att den blir lite mjuk och lägg sedan den i formen. Klicka ned smör, ha på kryddor, feta ost, lök och strö över osten. Låt den grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

En god lunch

Kategori: LCHF

Åt en kanon god lunch beståendes av två finncrisp, en med brieost och gurka och en med ost och kokt ägg. Sen smör också då förstås :)

LCHF inköpslista

Kategori: Bra att veta

När man är ny med LCHF kan det vara lite svårt att veta vad man egenligen ska köpa för mat när man är i affären. Vad är bra och vad är inte bra att ha hemma? Det är några som har frågat mig både i vardagen, kommentarer på bloggen och via mail hur jag brukar handla och vad jag brukar handla när jag är i mataffären. Nu ska jag ge er ett förslag på min inköpslista!

Amandas inköpslista


Grönsaker

- 2 blomkålshuvud
- 1 liten vitkålshuvud
- 1 gurka
- 3 tomater
- 2 squash
- 2 abourgine
- färska champinjoner
- olika löksorter såsom (purjo, gullök, rödlök & vitlök)
- Broccoli
- Avokado

Mejeri

- Vispgrädde 40%
- Creme fraiche 34%
- Smör
- Feta ostar (gulost, feta, mozzarella, halloumi osv.)
- Ägg 20 pack
- röd mjölk (till sambon)
- Turkisk/Grekisk/Rysk yoghurt 10%
- Kesella 10 %
- Keso naturell 4 %

Frysdisken


- Frysta grönsaker såsom blomkål, broccoli & wokgrönsaker.
- Fisk; laxfileér, sej, torsk och all annan fisk.
- Frysta blåbär
- Frysta hallon
- LCHF-Glass (händer ibland att jag köper.)

Kött

- Grytbitar av nöt
- Fläskfilé
- 1-2kg köttfärs (brukar frysa in i små påsar, man kan ha köttfärs till så mycket och de är ekonomiskt!)
- Färsk lax
- Kotletter
- Lövbit
- Stekar
- Bacon
- Fläsk
- Olika pålägg såsom salami, rökt skinka, rökt kalkon osv.

Övriga varor

- Ekologisk buljong
- Makrill
- Kryddor
- Ölkorvar
- Sukrin
- Psyllium el. fiberhusk
- Finnkrisp
- Tonfisk i olja
- Nötter/frön: hasselnötter, solrosfrön, linfrön är de som jag oftast brukar köpa.

Ja det finns massor man kan handla men så här ser oftast min inköpslista ut när jag handlar i mataffären!

Periodisk fasta

Kategori: Uncategorized

Som ni vet så har jag börjat lite med en såkallad periodisk fasta. Det kan vara lite olika hur man väljer att göra beroende på vad som passar dig som person bäst. Jag har valt att fasta i ca 16 timmar, alltså jag äter lunch vid ca kl:12.00, sen äter jag middag när det passar och jag äter inget mer efter kl 20.00 på kvällen. Därefter äter du ingen fast föda allt fram tills kl 12.00 dagen efter. Jag har hört många riktigt bra erfarenheter hitills faktiskt, har ni prövad periodisk fasta någon gång? Vad tycker ni och vad har ni för erfarenheter?

Men varför fasta? Detta kan hjälpa dig som står still med din LCHF (alltså har svårt att gå ned i vikt), det återuppbygger muskler, du får mer energi, det hjälper dig att gå ned dina sista envisa kilon osv. Det finns massor med bra effekter med "periodisk fasta"! Här finns en bra förklaring och här finns en till.

Påskmiddag

Kategori: Allmänt

Hej! Detta inlägget skulle varit publicerat igår eftermiddag, men de tär något fel på min "blogg app" till min iPhone och jag håller på att bli galen på den!!! För man sitter där och skriver ett helt inlägg, lägger till bilder osv. och sen kan du inte publicera detta?! Aja, nu ska jag publicera det iaf via min laptop.

Igår åkta jag och min syster till släkten för att fira lite påsk och äta en god påskmiddag tillsammans. Vi hade ju som jag berättade ett litet knytis där alla bidrog med något till middagen, jag gjorde köttbullar och min syster gjorde en räkpaj. Innan middagen gick jag, syrran, min kusin Jenny och hennes lilla dotter ut på en powerwalk på ca 6 km! Kände verkligen att det brände i låren och rumpan ;) De var så skönt att få röra på sig då jag inte varit så aktiv med det på några dagar. Sen åt vi allihopa en kanon god påskmiddag, allt var så gott! Min andra kusin går också på LCHF, hon hade med sig finncrisp och påskmust light som jag smakade ett glas av. Jag unnade mig ett glas av det nu när det var påsk för att jag brukar aldrig dricka light läsk annars, sen unnade jag mig faktiskt två sillbitar också :)

Här komer lite bilder ifrån min påsk:

image description

Skinka, mmm.

image description

Mina LCHF köttbullar

 

image description

Ägghalvor, med rom och laxröra.
image description
Hela vårat påskbord
image description
Så här såg min tallrik ut!
image description
Min efterrätt: Blåbär med vispgrädde! Alla andra åt fruitcoctail.

Påskdagen 7/4

Kategori: LCHF

God morgon och glad påsk! Hur står allt till? Här är set lite smått stressigt så jag och min syster ska åka iväg till släkten för att äta påskmiddag idag. Ska bli riktigt gott med ägghalvor och allt vad det nu är :)

Blir ingen frukost nu på morgonen förutom en stor kopp te med grädde i och en tesked sukrin. Jag har börjat prova på den här 16 timmars fastan nu och detta är en så kallad mjukstart, de handlar om att man fastar mellan kl 20.00 till kl: 12.00 dagen efter. Jag ska berätta lite mer om det lite senare :)

Ha en riktigt god påsk middag!

Kebab middag

Kategori: LCHF

Jag var så hungrig och varken jag eller sambon orakade att laga mat så de blev hämtmat idag beståendes av en kebabsallad med massor av sås!

Förslag på veckomeny

Kategori: Förslag på veckomenyer

Vet att det är många som undrar vad jag äter på en vecka och ca mängd av det jag äter. Vet också att en del tycker att det är svårt att komma på vad bi ska äta under en vecka, så jag tänkte komma med ett förslag på en veckomeny till er! Alla middags/lunch recept hittar ni under min kategori "LCHF recept". Jag kommer att ge er olika alternativ på luncher då se varierar stort för mig. Alltså jag äter inte allt som jag lagt upp under en dags lunch!Detta kan vara ett exempel på vad jag äter en vecka:

Måndag

Frukost: 2 kokta ägg, kaffe/te med grädde i.

Lunch: 1 avokado, 1/2 burk keso med lite hasselnötter, gårdagens middag.

Middag: Amandas köttgryta

Tisdag

Frukost: äggröra på två ägg, kaffe/te med grädde i

Lunch: Gårdagens middag, 1 avokado, 2 grillade kyckling klubbor.

Middag: korvstroganoff al à mig

Onsdag

Frukost: kokosmjölk smoothie

Lunch: Gårdagens middag, en stekt laxfilé med lite grönsaker

Middag: tacomiddag

Torsdag

Frukost: 2 stekta ägg med 3 skivor bacon. Kaffe/te med en skvätt grädde i.

Lunch: 1 avokado, gårdagens middag

Middag: köttfärs och squash gratäng

Fredag


Frukost: Mina stekta ägg med smält ost och skinka på. Te/kaffe med grädde.

Lunch: 1 avokado, 1/2 paket keso

Middag: Hemmagjorda köttbullar med brunsås och broccoli

Lördag

Frukost: LCHF våfflor med färska bär och grädde.

Lunch: bacon sallad

Middag: LCHF pizza à la mig

Söndag

Frukost: LCHF pannkakor med bacon och hemmagjord sylt

Lunch: något lätt såsom finncrisp med någons god röra på.

Middag: hemmagjorda hamburgare med massor av ost, grönsaker och rödlök! (samma recept som mina köttbullar.)

Så här kan en vecka ungefär se ut för mig :) jag äter ganska ofta samma mat men jag gillar även att variera mig och prova nya rätter också!

Fredag 6/4

Kategori: LCHF

Godmorgon!

De flesta är nog lediga idag, själv jobbar jag till i kväll. Hann slänga i mig en av mina kokosmjölk smoothien och sen en kopp te med grädde i.

Hann även väga mig, denna vecka var set inte några storartade resultat :( Nu vill knappt vågen och måttbandet röra sig! Jag har gått ned 0,1kg och inget i midjan. Det stämmer verkligen att det går trögt när man har de där sista kilona kvar! Men jag går kämpa på så att jag når bättre resultat nästa vecka :)

LCHF på påskbordet

Kategori: LCHF

Det är nog många nya LCHF:are som undrar vad man kan äta när det är påsk, släkt och vänner bjuder hem er på påskmiddag/lunch men ni har ingen aning om vad ni kan äta av maten? Tänkte att jag skulle nysta upp lite och visa er vad ni kan äta vilket är i princip allting. Jag kan lägga upp exempel på hur min släkts påskbord ser ut maträtt efter maträtt, detta har vi på vårat påskbord:

- Skinka, salami, korvar osv. (skivat)
- Prinskorv.
- Köttbullar.
- Olika gratänger såsom broccoli gratäng.
- Omelett gjord på skinka/ost, räkor/ost.
- Sill av olika slag.
- Kokta ägg.
- Ägghalvor med diverse tillbehör.
- Hjort (ibland när min mosters man har jagat.)
- Olika röror såsom röbetssallad, gubbröra osv.
- Potatis

Alltså vi har allt och det varierar varje år med va det är för något men det som jag skrivit är de som vi alltid har. Nu tänkte jag att jag ska skriva vad av det här som du får äta på påskbordet:

- Skinka, salami och korvar med hög kötthalt (70%) får du såklart äta.
- Prinskorv och köttbullar får du äta.
- Gratänger men kolla så att det inte är en massa mjölredningar i osv.
- Omelett kan du äta massor av.
- Sill kan man äta men man måste tänka på att många sillsorter innehåller massor med socker.
- Ägghalvor med majonäs osv. ät :)
- Kokta ägg vet alla att ni får äta!
- Hjort, helgskinka och allt kött får du äta.
- Röbetssallad bör ej ätas då rödbetor växer underjord. Kika lite med värdinnan vad alla röror innehåller så får du se vad du kan äta.
- Potatis ska du inte äta!

Själv ska jag frossa i mina hemlagade köttbullar, prinskorv, ägghalvor, gratänger osv :) Ska bli så gott!

Amandas LCHF köttbullar

Kategori: LCHF recept

Här kommer receptet på mina hemmagjorda köttbullar som passar till alla högtider samt vardag. Jag är lite besviken då jag försökt ladda upp bild på dem men det verkar inte gå av någon anledning?! Aja ni ska iaf få mitt recept, vi LCHF:are äter ju inte köpta köttbullar då det oftast är en massa skit i dessa, typ: mjöl, socker och tillsats ämnen.

Ingredienser:

500-700gram köttfärs
2 ägg
3 msk grädde
salt + peppar

Blanda alla ingredienser i en storbunke, blanda detta noga så så att allt blandas väl. Krydda mycket eftersom de är lätt att krydda för lite :)

Middag: Laxgryta

Kategori: LCHF recept

Svängde ihop en snabb Laxgryta som tar ca 15 minuter att göra och den kanon god!

Ingredienser 2 pers:

2 laxfilé
1 knippe broccoli (några träd)
1/2 grön paprika
1/2 gullök
3 msk grädde
Ca 250g krossade tomater
Salt och peppar

Krydda efter vad du gillar! Skär upp alla ingredienser och låt de puttra i ca 10 minuter tillsammans.

Lunch

Kategori: LCHF

Detta ä min lunch idag! 1 avokado med lite örtsalt på och sen ett glas mineralvatten. Avokado är så gott och de är lätt att ta med sig, så det är något jag ofta äter till lunch faktiskt. Sen kan man göra olika röror till med och ha i. Recept på det kommer :)

På jobbet

Kategori: LCHF

Nu är jag på jobbet, sitter och tar en kopp kaffe. Idag när jag kommer hem ska jag laga goda hemmagjorda köttbullar! Vi ska ha påsk-knytis med släkten på lördag och jag fick den uppgiften :)

Naturligtvis ska jag ge er receptet på mina köttbullar, tänkte även att jag ska tipsa om vad som man kan äta på påskbordet!

Nu åter till jobbet!

Torsdag 5/4

Kategori: LCHF

God morgon! Idag blev det äggröra bestående av två ägg och en liten skvätt grädde till. Sen te med en skvätt grädde i också.

Håller på för fullt här hemma för att bli av med mina sista envisa kilon!! De är inte lätt men är man motiverad så :) fick reda på att mina två kusiner har börjat med LCHF eftersom de blev så motiverade av min resa med LCHF! Skit kul faktiskt! Att jag kan inspirera folk att göra saker, man känner sig lycklig när man lyckas rikta in folk att börja leva ett sundare och friskare liv som är den stora meningen med LCHF! Visst jag vill gå ned i vikt, men jag vill må bra också :)

Taco middag

Kategori: LCHF recept

I det här hemmet uppskattad tacos väldigt mycket och vi bara älskar det! Man kan variera denna rätt så otroligt mkt. Jag gjorde en egen gucamole till och den blev riktigt god!

1,5 avokado
Salt och peppar
1 vitlöksklyfta
2 msk crème fraîche

Mosa allt med en gaffel och du får en kanon god gucamole :)

Onsdag 4/4

Kategori: LCHF

Hej!

De var så mycket folk hemma hos mig igår så jag glömde helt bort att blogga om vår grillkväll!

Vi hade det jätte mysigt, min kära vän Angelica fyllde år så de var därför vi grillade. Det blev fläskfilé, grekisk sallad, en sallad på basilika, tomat och mozzarella. Massor med olivolja på! Sen gjorde Angelica en hemmagjort bea-sås, helt utan en massa tillsatser! Sen tog vi ett gott glas rött till :)

Till frukost imorse blev det ett kokt ägg med te och grädde.

Funderar på vad jag ska laga för middag ikväll, är det någon som har ett förslag?

Tips

Kategori: LCHF

Vill bara tipsa om att de har 30 pack ägg på ÖB för 26 kronor! Billigt, du tjänar ca 12kr på att köpa där.

Vi äter ju en hel del ägg vi LCHF:are, så sådana erbjudanden går hem :)

I en tattuerings studio

Kategori: Allmänt

Fick brådis i morse, jag och min sambo skulle åka till Fellingsbro till en tattuerare då han ska tattuera sig.

Slängde i mig en kokosmjölk smoothie och en kopp te innan.

Ikväll ska vi ha grillkväll hemma hos oss och de kommer vänner hem till oss, jag ska lägga upp lite bilder på maten och sällskapet :)

Ha en bra dag!

Älskling du har blivit en tjockis

Kategori: LCHF

Sitter och tittar på det nya programmet "älskling du har blivit en tjockis". Hon ska äta enligt LCHF kost och ett träningsupplägg, har hon gått ned 15 kg på 7 veckor så får hon 100 000 kr!!

De är rena lyckan ju! Jag tycker att hon är rena lyckoosten som får denna chans, det är ju så enkelt att tappa kilon med LCHF och följer hon det så lyckad hon!! Tänk om man själv hade varit med i det här programmet och fått pengar dessutom :)

Mycket intressant :)

Kaos kokosbollar

Kategori: Allmänt

De blev inga kokosbollar, receptet blev inge bra så jag måste snurra vidare på det! Sen måste jag fixa ingredienser till det med och jag har ingen lust att åka och köpa haha :)

Jag ska sätta mig ned och påbörja mitt kvällsmys med en god kopp te med grädde i. Har plockat fram en hög med mina gamla Allt i hemmet tidningar som jag ska hitta inspiration i till våran nya lägenhet som vi får snart!

Ett av mina stora intressen förutom LCHF, djur så älskar jag heminredning! Så roligt och min favorit är lantlig sekelskifte samt shabby chic :)

Mitt sätt att bli av med mina sista kilon

Kategori: Motivation

Alla som går ned i vikt vet att det är grymt svårt att bli av med sina sista kilon, särskilt vi kvinnor! Jag har 5,6kg kvar som jag ska gå ned tills jag når min målvikt, dessa hade jag tänkt gå ned tills jag åker till Spanien den 23 april  och jag vet att det är otroligt mycket kilon på ca 3 veckor. Ingenting är omöjligt och jag ska göra ett försök! :)

Att gå ned sina sista kilon för att nå sin målvikt kräver hård diciplin och mycket hårt arbete! Och jag ska göra ett försök att komma så nära mitt mål som möjligt tills dess :) De krävs alltså att jag ska gå ned 1,8kg/vecka, men jag är som sagt nöjd hur nära jag än kommer mitt mål.

Tänkte att jag skulle ge er de tips som jag har för att gå ned de sista envisa kilona:

- Halvera det ni äter tex: äter du 2 stekta ägg med 4 skivor bacon till frukost (ät 1 stekt ägg + två skivor bacon.)
- Kör NCHF! Dra ned kolhydratsintaget till ca: 10g/dag.
- Små ät inte! Ät en måltid med mycket fett som du alltid ha gjort när du äter LCHF.
- Vara hungrig ibland, när du är hungrig så förbränner du samt du krymper magsäcken :) Du kommer att vara lite hungrig i början men det är för att du äter lite mindre än vad du gjort innan.
- Drick mycket vatten, te, mineralvatten och måttligt med kaffe.
- Undvik att äta efter kl:19.00 på kvällen, du äter alltså inget men du kan dricka hur mkt du vill. Man fastar alltså mellan kl:19.00-07.00.

Detta är mina tips på hur man blir av med lite envisa kilon. Jag kör efter detta just nu och jag märker skillnad utan att titta på vågen, får se hur mkt jag har lyckats gå ned denna vecka?

Nu ska jag baka lite kokosbollar, receptet kommer sen.

Måndag 2/4

Kategori: LCHF

God morgon!

De blev någon slags snöstorm här igår och jag som satt på sommardäcken! Aja de är nog inte så farligt och jag får köra försiktigt :)

Idag blev det 2 kokta ägg med en kopp te me grädde i. Var så länge sedan jag åt kokta ägg så nu tänkte jag att de var dags. Va har ni ätit för frukost?

Nu ska jag iväg till jobbet :)

Korvstroganoff med blomkålsris

Kategori: LCHF recept

Det blev korvstroganoff och blomkålsris till middag idag. Korvstroganoffens recept hittar ni under "recept". Blomkålsriset är busenkelt att göra:

Sätt på en kastrull med vatten och salt. Riv blomkålen på de största järnet på ett rivgärn. När vattnet kokar så lägger du ned riset och låter det koka ca 5 minuter. Sen silar du av det i ett durkslag.

Små portioner nu! Försöker att gå bed de sista kilona inför min Spanien resa :) tänkte berätta lite knep hur man kan göra för att gå ned de sista kilona imorgon. Nu blir det De okända sen lite film mys.

Ha en fortsatt bra söndag kväll!

Söndag 1 april

Kategori: Allmänt

Godmorgon!

Är fortfarande kvar på jobbet, jag går av mitt pass vid kl 9.00 så de är en stund kvar. Efter det ska jag hem och hämta upp sambon för att sedan åka och byta till sommarsdäck på bilen hemma hos farmor och farfar. Tänkte att jag skulle skriva om något av de bloggämnena som ni föreslog ikväll :)

Ha en bra dag! Jag uppdaterar så fort jag kan! Kram