Cupcakes
Kategori: LCHF recept
Nu är mina cupcakes äntligen klara! De tar ju ett tag för dem att svalna så man kan ta på frostingen, annars smälter de. Jag har aldrig bakat cupcakes förut och de kanske märks på frostingen haha, men goda blv de iaf och de är ju de som spelar roll :) Jag valde att smaksätta min frosting med pepparkakskryddor såsom: kardemumma, ingefära, nejlikor och kanel. Så gott och jag älskar dessa kryddor! Här kommer receptet:
Ingredienser:
Kakan
75 gram smör
100 gram mörk choklad +70%
1/2 dl Sukrin
2 st ägg
1/2 st vaniljstång
Frosting
150 gram smör
1/2 dl Sukrin
3 msk vispgrädde
1/2 st vaniljstång
Gör så här
Kakan
Smält smöret i en kastrull tillsammans med chokladen.
Vispa äggvitorna till maräng.
Vispa äggulorna med socker och fröna från vaniljstången, poröst.
Blanda i smör/chokladblandningen i äggblandningen och vänd sedan ner försiktigt marängen i smeten.
Fyll muffinsformarna med smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 5 minuter.
Ta ut och låt kallna ordentligt
Frosting
Låt smöret stå i rumstemperatur och bli mjukt.
Vispa smöret och socker ordentligt med elvisp.
Häll i vaniljfröna och grädde.
Vispa ordentligt i ca 5 minuter så att allt blandas väl.
Ta en sprits och spritsa frostingen över kakan. Ett tips! Låt dem stå en stund i kylen så att frostingen stelnar.