LCHF lasange
Kategori: LCHF recept
Idag har jag gjort en LCHF lasange som blev riktigt mumsig! Serverade den med en sallad beståendes av ruccola, tomat, gurka och fetaost.
Ingredienser
1 abourgine
500g köttfärs
1 gullök
1 burk krossade tomater
1 burk creame fraîche 34%
Ca 2 1/2 grädde
1 vitlöks klyfta
200 g riven lagrad ost
Skär gullöken och fräs den i smör tillsammans med köttfärsen. Häll i de krossade tomaterna, kryddor och pressa ned vitlöksklyftan. Blanda crème fraîches, grädden och lite osten separat i en skål. Skär abourginen i tunna skivor, lägg dem i botten av en ungs säker form, häll på köttfärs blandningen uppe på och sen crème fraîche blandningen. Strö över resten av osten. Grädda lasangen i mitten av ugnen på 200 g i ca 30 minuter och tills osten fått färg.