God spenat och fiskgratäng
Kategori: LCHF recept
Gjorde i ordning en fiskgratäng igår som blev mkt uppskattad av sambon som annars inte är något fisk fan. Vi äter tyvärr fisk allt för sällan hemma pga det. Tänkte dela med mig av mitt recept till er! Man kan använda färsk spenat istället för fryst också om man vill samt man kan byta ut fisken med.
Ingredienser 4 pers
4 Alaska pollok filéer
5dl fryst spenat
3 dl grädde
3 msk ekologisk fiskfond
Några cocktail tomater
Citronpeppar
Svartpeppar
Salt
Sätt ugnen på 200 grader. Tina upp den frysta spenaten i förväg, annars blir det väldigt vattnigt när det är i ugnen. Koka upp grädden tillsammans med kryddorna samt fonden. Fördela ut spenaten i en ugnsform, lägg över den frysta fisken och häll över gräddblandningen. Skär cocktail tomaterna i små bitar och strö över fisken. Fisken ska gräddas i ca 25 minuter.