Amanda

Mitt livs resa + LCHF :)

En kopp med kanel

Kategori: Allmänt

Jag och sambon gjorde en snabb middag som bestod av tacos när jag kom hem ifrån jobbet. Fick lite brådis då vi skulle till syrran på film kväll. Nu har vi precis kommit hem därifrån, jag har gjort en kopp kanel te till mig som är så gott! Man sover mycket bättre också av kanel :) det har använts i över tusen år i Indien just för de syftet. Godnatt på er alla, hoppas eran dag varit bra!

Mums frukost

Kategori: LCHF

Det blev mousakka över ifrån gårdagens middag, så jag tog med lite så jag kunde äta de som frukost på jobbet. Älskar att äta matig mat till frukost haha :) sen blev det som vanligt mineral vatten till.

Bra källa till c-vitamin

Kategori: Tips (LCHF)

Ibland kan jag tycka att Jag har svårt att få i mig ren c-vitamin, visst ja får det av blomkål osv. Men de äter jag ju inte varje dag. Så jag brukar ha en stor tillbringare med vatten och färsk citron som jag skurit ned i den. Väldigt gott och sen är de svalkande nu när det börjar bli sommar och varmt. Denna tillbringare är bra, köpte den på Ikea och det finns en tillhörande is stav som man kan sätta i den också ;)

Torsdag 31 maj

Kategori: LCHF

Godmorgon! Vaknade av att en av mina Maine cooner Kolan tyckte att jag skulle gå upp och ge henne lite skinka haha :) Hon satt och petade på mig i en halvtimme för att jag skulle gå upp. Det är hon som är med på bilden tillsammans med mig :)

Idag är det väg och mät dag. Jag står tyvärr still på samma vikt som jag gjorde förra veckan, så jag nådde inte målet denna gång. Men nästa vecka så ;) Däremot har jag minskat 1 cm i midjan vilket är kanon, så nöjd är jag. Hur går de för er? Är fortfarande riktigt nyfiken på hur de går för alla mina läsare :)

Nu ska jag dricka upp kaffet, ta det lugnt en stund och sen åka iväg och jobba.

Kram <3

Mousakka på annat vis

Kategori: LCHF recept

Gjorde en grymt god Mousakka för en stund sen till middag. Gjorde den dock lite annorlunda för att prova något nytt. Provade även att ha på Felix nya ketchup med Stevia, hade dock bara jätte lite av det på och de smakar precis som vanlig ketchup!

Ingredienser

500g köttfärs
1 stor squash
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde
Ca 2 msk creame fraîche
Valfria kryddor
1 1/2 dl krossade tomater

Stek Köttfärsen tillsammans med gullöken. Häll i krossade tomater, pressa ned vitlöken, grädden crème fraîches och kryddorna. Hyvla squashen till långa ganska breda skivor. Varva squashen och köttfärsåsen i en ugnsform, avsluta med ett rejält lager god ost.

Grädda i mitten av ugnen på 225g i ca 15 minuter.

Jag blir så trött....

Kategori: Bra att veta

Hittade denna artikel i VLT idag på jobbet. Egentligen kan man bara skratta åt detta faktiskt. Återigen går Livsmedelsverket ut med att vi får cancer vi som går på LCHF eftersom vi äter sååå mkt kött. Kan ju bara påpeka att man kan lika gärna vara vegetarian om man äter LCHF också ;)

Frukost

Kategori: LCHF

Idag blev det två kokta ägg, en finncrisp med massor av ost och smör till frukost. Kryddade med lite ekologiskt örtsalt också :)

Matdagbok 29 maj

Kategori: Matdagbok

Morgon: 1 kopp kaffe med grädde

Frukost: 2 kokta ägg, te med grädde

Lunch: 2 finncrisp (kummin smak) med smör, ost och lite grönsaker. Några ostskivor på sidan ;)

Middag: spenatsoppa, 1 kokt ägg och bacon.

Åt en hemmagjort isglass senare, ni ska få receptet och bild sen :)

Onsdag 30 maj

Kategori: Allmänt

Hallå allihopa! Vaknade ca kl:8.30 och var pigg och glad som vanligt :) Tog mig en kopp Röd söder med grädde och myste lite med mina missar som alltid är lika glada när matte kommit upp på morgonen. Har ju bara två av mina katter hemma nu, den tredje är på parning och jag vet inte riktigt när hon kommer hem och jag saknar henne! Hon mår kanon iaf där hon är :)

Idag är det jobb, handling, städ och en del annat på schemat. Sen ska jag ge er ett kanon recept på middag lite senare, avslöjar inget än :) kram!

Spenat soppa

Kategori: LCHF recept

Till middag idag blev det spenat soppa fylld med vitaminer, mineraler och antioxidanter! Har aldrig gjord det förut så jag kokade ihop allt på fri hand :)

Ingredienser:

300g fryst spenat
1/2 liter vatten
1 1/2 dl grädde
2-3 msk smör
Paprika krydda
Salt och peppar

Värm upp den frysta spenaten tillsammans med vattnet. När de börja koka så ha i grädde, smör och kryddorna. Låt sjuda i ca 10 minuter. Servera med en kokt ägghalva och knaperstekt bacon.

Matdagbok 28/5

Kategori: Matdagbok

Morgon: 1 stor kopp kaffe med grädde.

Frukost kl:12.00: 2 kokta ägg + te

Lunch: 5 st ost och skink rullar med smör.

Middag: köttfärs och bacongratäng med grönsaker. Ett glas med funlight Stevia.

Grok och te till kvällen :)

Tisdag 29 maj

Kategori: Allmänt

Hej hopp! Glad Amanda här idag :) Kände för art vara lite mer naturlig idag, så något smink blev det inte och det känns så otroligt skönt att skippa det ibland.

Idag ska vi gå och fira min kära svärmor som fyller år idag! Sen ska vi handla lite som fattas hemma, då ska jag minsann köpa den nya Felix ketchup med Stevia och prova den. Vad händer idag för er?

Go Felix!!

Kategori: LCHF

Nu kommer en av de saker som jag har saknat mest i LCHF variant! Nämligen ketchup <3 Felix har kommit med en ketchup som inte innehåller socker utan stevia. Jag var en riktig ketchup älskare innan jag började med LCHF, har saknat det riktigt mycket när man äter vissa rätter såsom köttfärs rätter. Så jag har bestämt mig för att pröva denna variant :)

Kvällsmys med Grok och te

Kategori: Tips (LCHF)

Nu tänkte jag lägga mig framför tv:n en stund, jag är trött och hes. Kom på att det kanske inte var särskilt bra att åka inlines då och sen har de ju varit dåligt väder.

Ett tips till för er som en gång älskat chips och popcorn framför tv:n! Jag köpte de naturliga ost chipsen ifrån Italien som heter Grok. Grymt goda chips utan en enda kolhydrat och helt utan socker! Så man behöver inte oroa sig över det :) Jag köpte mina på City gross, de borde finnas på de flesta välsorterade matvarubutikerna bland chipsen.

Goda teer

Kategori: Tips (LCHF)

Var och storhandlade igår, köpte två olika rooibos teer som är fantastisk goda! Särskilt min favorit orientalisk kanel, ett helt underbart te som jag varmt kan rekommendera till alla. Jag gillar faktiskt bäst rooibos teer, de är lätt att somna av den också för den som har svårt för de :)

 

Middag

Kategori: LCHF

Det blev min kättfärsås och bacon gratäng till middag idag, den älskas högt av sambon så han önskade den :) så vi lagade den tillsammans. Ni hittar receptet på den under recept. I glaset har jag nya Fun light Stevia med smak av blåbär och svartavinbär. Gott! Glasen är helt nya, köpte dem på Ikea igår och jag tycker att de är så fina. Väldigt sommriga, de heter ju sommarblomst eller liknande haha.

Måndag 28 maj

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Som sagt ursäkta den dåliga uppdateringen under helgen, de har hänt så mkt och min bil gick bl.a. sönder. Åkte till verkstan i morse och de sa att de var pluggen till oljepumpen som hade gått sönder. Den har stått och läckt olja ett tag utan att jag märkt de. Så vi får hoppas att de håller nudå. Blir så trött på bilar!!! De är alltid något som är fel på dem, felen brukar för de mesta uppstå när man ska göra något speciellt.

Idag blir det lite jobb, tänkte åka inlines idag när ja kommer hem men vädret ser ut att inte tillåta det. Älskar att åka inlines, det är en kanonbra trängde hela kroppen samt de är kanon för konditionen! Vi får se vad som händer se :)

Bio och hamburgare

Kategori: Allmänt

Ursäkta, de har varit full rulle och jg har helt glömt att blogga. Till middag blecket hemmagjord hamburgare med massor av pst och grönsaker.

Nu ska jag, sambon och två kompisar se Men in black 3. Roligt :)

Vann 1:a pris

Kategori: Allmänt

Haha jag tog fyra lotter i ett lotteri på zoot, jag har alltid en sådan fruktansvär otur så jag antog att jag inte skulle vinna. Första priset var 2kg kexchoklad (36 st kakor) och jag vann en sådan!! Snacka om att jag blev paff, jag äter ju inte ens kexchoklad längre. Men sambon och många vänner blev väldigt glada haha!

Parken zoo

Kategori: Uncategorized

Jag, mamma och syrran är nu på parken zoo i Eskilstuna! Så roligt! Vi sitter nu på en parkbänk och äter hemma gjord ost och skinksallad, dricker lite kaffe också. Nu ska jag njuta av alla djuren och solen, uppdaterar med fler bilder sen :) har på mig mina nya fina sommriga skor.

Kvalitetstid

Kategori: Allmänt

Sitter och dricker en kopp engelskt te, gott! De är så varmt ute och jag klär alltid på mot för mkt kläder, så jag sitter här och är lite sur på mig själv haha. Imorgon ska jag, min syster och mamma till parken zoo i Eskilstuna :) ska bli så oroligt roligt att göra något ihop, det var ett tag sedan vi gjorde det och sen var det jätte länge sedan jag var på zoo! Älskar när man kan ha lite kvalitets tid med familjen. Då tänkte jag faktiskt ta på mig en klänning om vädret håller i sig.

Fredag 25 maj

Kategori: Allmänt

Vilken dag! Så fint väder och humöret är på topp :) Hoppas ni har humöret på topp ni också! Började dagen med att hälsa på min vän Fannys kontor på morgonen innan jag skulle sticka till jobbet. Fick lite kaffe av henne sådär på morgon kvisten :)

Idag har jag en del att göra, ska träffa vännen Angelica, hennes barn och syrran på stan. Vi ska uträtta lite ärenden osv. Efter ska jag hälsa på min farmor tänkte jag. Så skönt med en ledig helg :) va har no för planer idag?

Kram <3

Matdagbok

Kategori: Matdagbok

Morgon kl:8.30: 1 kopp te med grädde

Frukost: 2 kokta ägg

Kl 13.00: 1 kopp te

Lunch: Low carb burgare på Max med ost och bacon.

Middag kl:19.00: två av mina LCHF pannkakor, några hallon och vispad grädde.

Nu ligger jag och kikar på tv och dricker te igen :)

Flytthjälpen Amanda :)

Kategori: Uncategorized

Är på stan i Västerås, ska träffa en gammal vän och hjälpa henne med lite flytt :) roligt när man kan ta upp kontakten med gamla vänner som man haft sen man var liten!

Torsdag 24 maj (vikt & mått dag)

Kategori: LCHF

Godmorgon! När jag vaknade såg jag att det var ett strålande väder ute, redan 20 grader varmt :) Idag är det väg och mät dag, gissade om jag blev förvånad när jag ställde mig på vågen!! Jag har gått ned 1,3kg sen förra veckan, vågen stannade på 58,7kg och så har jag inte väg sen jag var 13 år kanske?! Mitt mått runt midjan har dock inte förändrats, det var 74 cm nu också. Jag är grymt nöjd med mina resultat kan jag säga, jag har 1,7kg kvar till mitt mål för att vara exakt :) har jag tur så har jag nått det redan nästa vecka? Men jag tar det som de kommer och tar set lugnt. Hur går det för er allihopa med era resultat, är jätte nyfiken på det :)

Tar det bara lugnt..

Kategori: Allmänt

Ligger just nu och mest tar det lugnt. Läser lite böcker som handlar om lite olika, just nu läser jag lite affärsböcker vilket är riktigt intressant :) Har aldrig gjort det förut och jag tänkte att jag måste prova något nytt. Har kännt mig aningens hängig i några dagar, funderar på om jag börjar bli pollen allergiker?! Har aldrig kännt av det förut, men nu har jag ont i svalget, näsan rinner och ögonen är lite kladdiga. Eller så har jag någon slags förkylning som ej vill bryta ut nån gång....

Imorgon är det väg och mät dag för min del :) Känns som målet är nära nu, men vi får väl se hur resultaten ser ut imorgon.

Squash mos med en annan variant av kättfärsås

Kategori: LCHF recept

Egentligen skulle jag göra squash pasta men de blev någon form av mos istället haha! Sen gjorde jag en annan variant av köttfärs idag som även den är lätt att göra :)

500g köttfärs
Paprika pulver
Chili krydda
250g krossade tomater
Mkt smör

Gör sen på samma sätt som den jag visade igår, om du gillar stark mat så skär ned lite färsk chili också.

Squash mos

Riv squashen på de största järnet på rivjärnet och koka sedan strimlorna i ca 5 minuter. Häll det i ett durkslag, pressa ut överblivet vatten med en sked och blanda det sedan med rikligt med smör.

Gott!

Makrill frukost!

Kategori: LCHF

Gud så gott det är med makrill! Åt en hel burk nu till frukost vid 12. Det är väldigt nyttigt, innehåller nyttiga fetter, omega 3 osv. Man blir mätt också! En burk som väger 125g innehåller 2g kh/100g och det är inte mkt :)

Onsdag 23 maj

Kategori: Allmänt

Idag åkte små tjejerna hem till sin mamma igen. Gjorde frukost åt dem, sen körde hem dem och sen vidare till jobbet. Kommer att bli så tomt utan barnen, men jag träffar dem på fredag igen :)

Idag blir det nog ganska lugnt, blir lite städ och så hemma, kanske solar en stund när jag kommer hem om vädret håller i sig.

Periodisk fasta

Kategori: Periodisk fasta

Nu tänkte jag att jag skulle förklara för er hur det funkar med periodisk fasta eftersom det är så många som har undrat. Jag kör principen kl: 12.00/20.00, alltså under dessa tider äter jag min mat och sen fastar jag 17 timmar varje dygn under fastan. Jag äter min frukost kl:12.00, min lunch runt 14.30-16.00 och min middag mellan 17.00-19.30. Under tiden du fastar ska du inte äta någonting, då minskar du fastans effekt men dricka såsom vatten/te och kaffe får du absolut göra! Jag brukar starta min dag med en kopp kaffe/te med en skvätt grädde i och de funkar kanon fram tills jag ska äta min frukost vid 12. Under fastan äter du LCHF precis som vanligt, alltså du äter inget mindre än vad du brukar göra men man brukar minska sin matsäck under tiden vilket är positivt. I början när man ska börja fasta kan man vara ganska hungrig, därför är de bra med lite grädde i kaffet/teet då de ger dig en mättnadskänsla. Angående hur länge du fastar avgör du helt själv! Jag har valt att göra det nu tills jag har nått min målvikt, jag fastar mellan söndag kväll fram tills - fredag vid 12 tiden och sen under helgen äter jag precis som vanligt. Du bestämmer som sagt helt själv hur länge du vill göra det :)

Positiva effekter av periodisk fasta:

- För den som står still både på vågen och i måttet börjar gå ned i vikt och runt midjan.
- Bättre aptitreglering.
- Återbyggnad av muskulatur, kroppen bygger muskler och tappar i "fettvikt".
- Minskade blodsockernivåer.
- Minskade insulinnivåer och minskad insulinkänslighet.
- Ökat fettförbränning.
- Ger kroppen en chans att ta hand om den föda du fått i dig under dagen. Oftast hinner inte kroppen ta hand om all den föda du fått i dig, alltså den hinner inte bryta ned och förbränna den, därför kan det vara bra ibland att fasta.

Min köttfärsås

Kategori: LCHF recept

Köttfärsås à la LCHF som jag brukar göra varierar starkt, det är så olika vad jag brukar ha i den. Idag såg det ut så här:

500g köttfärs
250g krossade tomater
Vitlöks krydda
Örter av olika slag
Salt och peppar

Jag toppade med parmesan ost och till det hade jag färska grönsaker. Detta är en lätt köttfärsås som jag brukar slänga ihop när jag har ont om tid eller inte orkar stå och laga något långkok.

Frukost

Kategori: LCHF

Gårdagens middag blev dagens lunch :) Är lite små förtjust i att äta husmanskost till frukost.

Tisdag 22 maj

Kategori: Uncategorized

Vaknade av två kvittrande barn kl:6.30 i morse, de satt och sjöng mamma mia haha! Även fast man var trött så var de helt underbart att se dem le så fort de såg att jag var vaken :) Sen blev det till att göra lite frukost till de små och kaffe åt mig. Tagit med mig av kycklinggratängen till jobbet idag, gott med husmanskost till frukost :)

Idag har vi mycket att göra på schemat! Först jobba, sen har jag och Alex lovad barnen att vi ska ned till den jätte stora lekparken nere på stan idag. Full rulle :) Va har ni planerat idag?

Svar på frågestund

Kategori: Om LCHF

Nu tänkte jag att jag skulle svara på era frågor som jag fått under frågestunden!

1. Hur blir jag av med mitt galna sötsug?

Att bli av med sitt hemska sötsug är grymt svårt det vet jag. Det finns lite olika sätt att göra som har funkat riktigt bra för mig: drick te i massor (olika smaker), jag hinkade i mig det i början vara för att bli av med mitt sötsug. Och om du absolut måste så ha en tesked sukrin i teet. 1 bit minst 70% choklad ev 2 men inte mer, det räckte för mig och jag har varit ett så kallad "sugar-monster"! Drick mineral vatten i olika smaker, det funkar fortfarande :) Prova att mixa lite frysta hallon med grädde så blir det lite som glass. Tänk innan du stoppar sötsaken i munnen! Är det verkligen värt det? Kommer jag att komma till mitt mål snabbare då? Förmodligen inte, du måste ha rätta driv kraften och vinna över dig själv. Jag vet att det går, jag lyckades att vinna över mig själv och mitt sug! KLART ATT NI KLARAR DET MED OCH VAR POSITIVA :)

2. Att hålla motivationen på topp!

Ibland är verkligen inte motivationen på topp, man tycker att allt är jobbigt och bara helt tråkigt. Då tänker jag på lite olika sätt, brukar ibland säga så här till mig själv: Amanda, fan va du är bra! Du har liksom gjort det och det, sen lyckats gå ned de kilona och äntligen en topp hälsa osv. Jag undvek den glassen, chokladkakan, ölen, pizzan, pastan osv! Det är ett stort steg att jag har gjort det. Tänk positivt, beröm dig själv och sluta tänka negativt! Jag har blivit så fruktansvärt driven av detta :)

3. Hur ofta jag unnar mig vin och choklad?

Jag åt en del choklad i början av min LCHF, alltså all choklad över 70% och då åt jag endast ett par rutor. Det räckte för mig då jag inte var van vid att äta choklad med så stor kakao halt. Nu äter jag choklad lite då och då, oftast blir det en kväll då det är något extra som när man tittar på en bra film och vill ha något gott. Eller så blir det på helgen. Vad det gäller vin så händer det inte speciellt ofta, ibland blir det ett glas en fredag kväll till en god middag eller med ett gott sällskap. Ibland blir det något glas vin om man går ut på en tillställning eller vid fest. Det blir näst intill bara rött vin då. Dricker aldrig vin på vardagar. Så slutsatsen är att jag tar något glas i månaden :)

4. Portions storlekar?

Jag brukar äta ungefär så mkt som min handflata rymmer. Jag har minskat min magsäck väldigt mycket då jag håller mig mätt när jag får i mig tillräckligt med fett. Ett hett tips! När du lägger upp mat till dig själv, lägg upp det på en liten tallrik istället för en stor, då lurar du dig själv att du äter mer fast du inte gör det!

5. har du ätit socker, bullar,godis sen du börjad med lchf eller har du kört stenhårt utan?

Nej jag har faktiskt inte fuskat under tiden med LCHF och då är jag ärlig! Jag har varit så otroligt motiverad och fokuserad på att nå mitt mål så jag har totalt valt bort allt sånt. Dock när jag var i Spanien så unnade jag mig någon öl som jag älskar och en bit vanlig choklad. Kan ju säga att jag inte blev lika tillfredställd som jag en gång blev av det.

6. jag står still på vågen trots träning och nogrannhet gällande carbsen, har du nåt tips?

Om du verkligen står still och är riktigt nogrann utan överdriven konsumtion av mejeriprodukter så har jag ett riktigt bra tips! Kolla först hur mycket mejeriprodukter du äter för oftast är de boven bakom mycket. Mitt tips är att du provar periodisk fasta! Nu är jag i slut tampen av min viktminskning, jag har stått still både på vågen och med måttbandet. Jag provadeperiodisk fasta och pang sa det och jag började gå ned i vikt igen, sen började måttbandet äntligen röra sig. (Berättar mer om periodisk fasta i ett annat inlägg imorgon!)

7. Hur har min träning har sätt ut?

Pinsamt, men jag har varit ganska slö! Det har blivit många PW:s, en del löprundor, cykelrundor osv. Kan jag gå eller cykla dit jag ska så gör jag det! Cyklade tex: 8 km i helgen :D Men nu ska jag åka och köpa ett par löparskor, då minsann ska ni få se att lata jag börjar träna! Älskar även att åka inlines så de lär de bli mycket av nu.

Hoppas att ni fick några bra svar på era frågor! Ha en bra kväll så hörs vi imorgon, kram och natti <3

Kyckling gratäng

Kategori: LCHF recept

Här kommer ett gott recept på kyckling gratäng som jag nyss gjorde till middag!

Ingredienser:

4 stora kyckling filéer
1 paken bacon
3 medelstora tomater
1 tsk dijion senap
1 dl crème fraîche
Ca 2 dl grädde
Ekologis kycklingfond
2 dl riven lagras ost
Salt och peppar

Skär kycklingen i tärningar och bryn dessa i rikligt med smör. Klipp ned baconen. Blanda sedan i crème fraîche, grädde, kycklingfond, senapen, hakade tomarer samt kryddorna. Låt de koka en stund, häll sedan allt i en ungsform och strö sedan över osten.

In i ugnen på 175 g i 20 minuter. Så enkelt :)

Måndag 21 maj

Kategori: Allmänt

Hej! Strålande väder idag och jag är på ett strålande humör :) periodisk fasta fortsätter, började dagen med en kaffe drink som bestod av kaffe, kardemumma och vispad grädde. Lyx! Ska förklara lite närmare ad det innebär med periodisk fasta eftersom de är så många som undrar.

Idag ska ja ha sambons systers två elr underbara barn på besök! Två tjejer på 3 och 5 år, de ska bli så roligt och mysigt. Ska och hälsa på min farfar innan det :)

Förlänger frågestunden

Kategori: Allmänt

Känner att jag måste förlänga frågestunden då de var väldigt lite frågor som kommit in. Jag kör den tills imorgon kl 18.00 istället, så fram tills dess kan ni fråga :) sen kommer jag att gå igenom alla frågor och publicera det här i bloggen.

Kram!

Yes 8 km!

Kategori: Träning

Allt som allt har jag cyklat 8 km fram och tillbaka till jobbet denna helg! Kanon, skönt att cykla i det här fina vädret som vi har här i stan. Att skaffa en cykel var bland de bästa jag har gjort på ett tag, de är näst intill gratis att ha en, använda den är gratis, miljövänligt, får motion, frisk luft och mår bättre!

Nu när de är sommar så är det skönt att kunna cykla när man kan göra det.

Söndag 20 maj

Kategori: LCHF

Godmorgon! Ännu en jobb dag på schemat :) Idag blev det en liten skål med turkisk youghurt som jag strödde över med några solroskärnor, hallon och faktiskt lite kardemumma. Blev riktigt gott med kardemumman så de är något jag rekommenderar. Haha jag hade även kardemumma i mitt kaffe idag, dock ingen grädde då jag tycker att jag fick i mig tillräckligt med fett ändå! Det är en krydda som jag älskar, gillar även nejlikor och kanel med. Har en dille för julkryddor ;)

Frågestund

Kategori: Uncategorized

Från och med nu så kör vi en frågestund! Anledningen till det är för jätte många har frågor som jag ibland ej har tid att svara på bara via en kommentar. Så då tänkte jag försöka besvara dem via en frågestund. Den håller på från nu fram tills kl: 18.00 imorgon :) fråga allt som ni vill tänkas veta om LCHF, allt kring det och om mig.

Kram på er!

En överraskning <3

Kategori: Uncategorized

Titta vad min älskade sambo överraskade mig med idag <3 helt plötsligt kom han med en bukett rosor till mig som han gömde bakom sin rygg, så underbar och jag blir så glad!

Ett gott ord ifrån mig :)

Kategori: Motivation

Jag tänkte att jag skulle ge lite positiva ord idag för att motivera er. De handlar inte bara om LCHF utan även vardagen också, tänkte att jag skulle lita upp den för er:

- tänkt positivt i alla lägen, visst de är svårt men är man negativ så blir allt negativt!
- du vinner oftast inte om du aldrig satsar.
- tänk alltid på vad du vill göra! Inte hur andra vill att du ska göra, jag tycker att alldeles för många bara tänker på hur andra vill och utgår ifrån det. Du tar ansvar för ditt liv och dina handlingar!
- tänk alltid en extra gång, gärna två innan du gör något.
- hur ska du göra för att komma till ditt mål? Jag sitter inte och väntar på att målet ska komma till mig, utan jag tänker, funderar och agerar för att jag ska komma så nära som möjligt :)
- njut av all sol du kan få, du kommer att må kanon!
- tänk alltid på vad dom egentligen gör dig lycklig?! De kan användas i många lägen :)

De finns massor med tips hur allt går enklare i båda vardag och med LCHF. Men dessa tips har hjälpt mig under min resa!

Lördag 19 maj

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Idag är det en av mina jobb dagar, så det blev en liten plock frukost beståendes av tre ost och skinkrullar med bregott i, sen sallad ifrån gårdagens grillning, en kopp kaffe med grädde i och ett glas mineralvatten. Haha de var en massa :) På helgerna som sagt så kör jag inte min periodiska fasta, då jag endas gör det måndag-fredag.

Cyklade till jobbet idag! De är väl ca 2 km, så de blir 4 km idag av träning :) Så himla onödigt att ta bilen när jag ändå jobbar i min stad på helgerna! Både ekonomiskt, träningsmässigt ochjag tänker på miljön :)

Frågestund eller ej?

Kategori: Allmänt

Förlåt för dålig uppdatering! Haft en del att göra idag innan jag skulle grilla med vännerna. Det blev egen marinerad flintastek och grönsallat. Så gott!

Detta är min jobb helg så därför är det dags för mig att sova strax. Sitter och läser lite böcker angående försäljning, riktigt intressant ämne faktiskt! Känner för att lära mig något nytt så de blev lite om företagande samt försäljning :)

Kram på er! Mer uppdatering och svar på frågor då. Man kanske skulle ha en frågestund? Vad skulle ni tycka om det? De skulle bli lättare dör mig att svara på frågor då! Ska vi ha det tycker ni?

Fredag 18 maj

Kategori: Allmänt

Blev lite sen uppdatering idag, har haft lite mycket på jobbet så de är därför :) och igår var jag tvungen att åka iväg med min Maine coon hona på parning så de blev sent jag kom hem.

Idag ska jag och sambon bjuda hem lite vänner på en grill middag. Ska bli så gott! Älskar att grilla, göra en god sallad till också. De kanske lite konstigt men jag har tröttnat på bearnise sås så de blir förmodligen inte de för mig iaf haha. Funderar dock på vad vi ska grills för kött, de kanske blir lite blandat?

Het äggröra med bacon

Kategori: LCHF recept

Här kommer ett kanon frukost tips till er alla. Denna äggröra sätter igång förbränningen och ger en riktigt bra mättnadskänsla! Anledningen till att den sätter igång fettförbränningen lite mer är för att den innehåller paprika pulver samt cayennepeppar. En del kanske tycker att den är väldigt stark men jag tycker inte de. Här kommer receptet för 1 person:

2 ägg
Ca 1 msk grädde
Cayennepeppar (ganska mkt)
Paprika pulver
Vitlöks krydda
Salt och peppar

Du vispar ihop alla ingredienser i en bunke. Häll smeten ned i en väl smörad stekpanna. Sen tar du en stekande och försiktigt rör runt tills det blir en röra. Servera med stekt bacon till.

Torsdag 17 maj (vikt & mått dag.)

Kategori: Motivation

Godmorgon! Vaknade pigg och utvilad nyss :) idag har jag min väg och mätdag, minns ni att sist jag hade väg och mät dag var resultaten: 61 kg och 76cm i midjemått.

Idag visar min våg på 60kg alltså -1kg på en vecka! Och måttbandet ligger nu på 74cm i midjan (-2 cm). Är riktigt nöjd över mina resultat denna vecka, jag har bara 3 kg kvar till mitt mål och sen är jag kanon nöjd. Så nu tänkte jag försöka nå det.

Hur går det hemma för er med viktnedgång osv? Var länge sedan ja hörde något ifrån er :)

Ett sätt att varva ned...

Kategori: Uncategorized

Sån skön kväll! Bara lugna puckar framför en film. Nu har jag dragit mig vidare till sängen för en bra bok! Jag har blivit en riktig bok mal igen, va det en gång i tiden då jag läste i massor men det har liksom avtagit med åren tror jag. Hade en väldigt hektisk studietid på gymnasiet då man inte läste något annat än alla skolböcker för de var de ända man hann med. Men nu pluggar jag inte i dagsläget så då kan man börja njuta av den egna tiden och läsa lite böcker! Jag känner att läsa böcker får mig att kunna koppla efter en hektisk jobb dag. Det har ju blivit en hel del LCHF böcker på sistondet, men nu läser jag mest memoarer och självbiografier :) Sambon är den största Vikman jag någonsin träffat! Han har massor med böcker och drömmer om ett helt bibliotek haha. Den flesta böcker han läser är en halv dm tjocka och är bara på engelska! Han har givit mig massor med boktips, mest fantasy vilket jag aldrig läst mycket av.

Brukar ni läsa böcker? Ni kanske har några bra tips?

Kram på er och sov gott <3

Film kväll

Kategori: Uncategorized

Ligger och tittar på en sv mins favorit filmer som heter P.S I love you! Den är bara så underbar den filmen :) passade på att ha lite gotta till filmen så jag blandade några hallon och lite grädde. Va gör ni en kväll som denna?

Onsdag 16 maj

Kategori: Allmänt

Hej på er! Lite sen uppdatering, fick lite brådis imorse så jag sprang till och med ut med min kaffe mugg till bilen haha!! Hade glömt tanka bilen innan jag åkte till jobbet :)

Idag har ja med mig korvgryan som blev över ifrån gårdagens middag med mig till min frukost. Receptet på den hittar ni under recept. Idag ska jag ut och gå en PW med min vän Angelica! Jag går ju mycket annars också, men idag får jag sällskap :)

Periodisk fasta..

Kategori: LCHF

Japp, jag håller fortfarande på med min periodiska fasta och det har funkat bra. Det här med att jag äter enligt periodisk fasta innebär att jag äter mellan kl: 12.00-20.00 på dagen och övriga tider fastar jag. Jag äter alltså min frukost kl:12.00, min lunch mellan:14.30-17.00 och min middag mellan kl:17.00-19.30.

Det här men periodisk fasta är bra av många anledningar! De finns personer som har mycket svårt att gå ned i vikt eller så står de stilla och stampar på samma platå, eller så är de som jag i sluttampen av sin viktnedgång. Då kan periodisk fasta vara ett bra alternativ då du ger kroppen en chans att ta hand om den mat du ätit under dagen. Detta har funkat kanon för mig och man märker verkligen att varken vågen eller måtten står stilla längre :)

Kom gärna med frågor och funderingar kring periodisk fasta om du har sådana!

Matdagbok

Kategori: Matdagbok

Morgon kl:8.30: kaffe drink

Frukost: keso och några hallon

Lunch: korvstroganoff med blomkålsris

Middag: korvgryta med broccoli

Detta är mitt mat intag idag. Blir väl lite kaffe nu antar jag :)

Tisdag 15 maj

Kategori: LCHF

Hej hopp! Vaknade av att jag såg lite sol sippra in genom mina gardiner i morse, men sen såg jag även att de var några tunga svarta moln över himlen också :( Så tråkigt!

Gjorde en kanon god kaffe drink imorse helt utan en massa socker, förut hade jag kaffe essenser i som var full proppade med socker. Nu gjorde jagar att jag vispade grädde i botten av ett latte glas, sen strödde jag mald kardemumma och mald nejlika över grädden och sen hällde över kaffet. Kanon gott blev det!

Lite mycket av det goda!

Kategori: LCHF

När man hår på LCHF så får man ju äta bär, grädde, turkisk yoghurt, andra feta mejeri produkter, finncrisp osv. Men jag tror att de har kanske blivit lite mkt av det de senaste dagarna och jag som snart har nått min målvikt borde kanske dra ned lite på det. Vänta med sådant tills jag gått ned mina sista ynka kilon som jag har kvar :) Men sen så kan man äta lite mer av det, äter jag för mkt sådant nu så kommer jag bara stanna upp och allt kommer att ta längre tid. Antar att det är många av er som också lyckat till det ganska ofta och mycket ibland? Haha!

Naturligtvis ska jag inte sluta helt, man kanske väljer en eller två dagar i veckan då man lyxar till det lite extra för sig och inte för ofta. Snart kommer jordgubbs säsongen igång och så blir det bär så det räcker och blir över :) Eller hur?

Tråk kväll..

Kategori: Allmänt

Nu har vi städat och fixat här hemma.. Finns absolut inget att göra och vi har grymt tråkigt! Man vill ju heller inte ligga och slöa framför TV:n, ut att motionera är de inte tal om just nu då vädret är dåligt. Har ni några förslag på vad man kanske kan hitta på en kväll som denna?

Måndag 14 maj

Kategori: Allmänt

God förmiddag eller vad man säger :) Försov mig imorse så de blev lite brådis till jobbet, jag som alltid lägger mig i tid! Aja jag hann i tid iaf. Här blåser man nästan bort, de var aningens svårt att hålla bilen rak så ja trodde som vanligt att de var något fel på den men så tittade jag på träden och såg att de blåste en hel del haha!

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag efter jobbet, har inga speciella planer förutom lite städ kanske?

På LCHF spaning!

Kategori: LCHF

Min kompis Angelica ringde mig nyss och berättade att det börjat LCHF bröd på våran ICA affär här i stan! Jag kan ju säga att det är svårt att hitta LCHF vänliga alternativ här då jag bor i en relativt liten stad. Jätte roligt att de börjar bredda sitt sortiment :)

Söndags lyx fortsätter...

Kategori: LCHF

Vi hade ingen lust att göra någon middag idag så de blev hamburgare för sambon och jag gjorde i ordning en liten lyx tallrik till mig själv. Den bestod av en finncrisp med smör, massor med ost, keso och tomat. Sen en makrill burk till det.

Söndag 13 maj

Kategori: Allmänt

Hej på er allihopa! Efter middagen igår gick vi allihopa till en liten pub i stan för att lyssna till en trubadur som vi känner. Han spelade mycket bra musik, de var ganska lite folk vilket var väldigt skönt!

Vaknade vid ca kl:9.30 idag, gjorde i ordning två finncrisp med ost och lite grönsaker. Sen vispade jag grädde som jag hade i mitt kaffe, lite vardagslyx så här på en söndag :) jag och sambon ska snart åka iväg till min farfar och hälsa på. Vi ska äta lite mat och umgås en stund.

Va ska ni göra en söndag som denna?

Middags bjudning

Kategori: LCHF

Jag och sambon är överbjudna på middag hos min syster och hennes kille ikväll. Det blev broccoli och en carbonara liknande sås gjort på champinjoner, bacon och grädde. Super gott blev det! Sen är det glas rött till det.

Lördag 12 april

Kategori: LCHF recept

Hej! Vaknade vid ca kl: 10.00. Var så otroligt sugen på att göra LCHF våfflor med bacon :) Så gott och det är lite av en helg lyx som jag brukar göra en gång varje helg ungefär. Till det har jag grädde och färska bär såsom jordgubbar och hallon. Idag tog jag bär som jag själv frusit in. Mitt recept på mina LCHF våfflor är väldigt enkelt och har man ganska mycket smör så blir de lite frasiga. De är glutenfria, dock inte laktos fria men det går ju naturligtvis att använda laktosfri grädde! Här kommer receptet igen:

2 ägg
1 dl grädde
1 tsk fiberhusk

Vispa ihop ingredienserna och låt smeten svälla en stund. Sen är det bara att steka!

Fick lite bråttom

Kategori: Uncategorized

Det blev lite kris och därför dålig uppdatering idag! En vän till mig är gravid och började få ont så vi fick åka in till förlossningen. Dock var det falskt alarm, tur de för hon är inte så långt gången ännu i sin graviditet! När vi åkte därifrån så svängde vi McDonalds, tog en McFeast utan bröd och med extra ost ;) nu är jag iaf hemma och har slängt mig i soffan, trött efter alla bravader så nu blir det att titta lite på Transformers innan läggdags.

Kram!

Fredag 11/5

Kategori: Allmänt

Hejsan! Idag är det fredag och jag har en ledig helg, så skönt! Idag ska jag på barnkalas, sambons systers dotter fyller 3 år :)

Fortfarande skit väder här! De spöregnar och jag håller på att bli tokig. Jag vill ju sola på min fina balkong! Jag har planterat tomater, paprika och gräslök som jag väntar på ska komma upp. Vill ju ha lite gräslök till midsommar :)

Va ska ni göra i helgen?

Kram / amanda

Varför visste jag inte bättre tidigare?!

Kategori: Min historia

Hade jag vetat om lågkolhydrats kost när jag gick i skolan hade saker och ting blivit betydligt mycket lättare. Jag hade en del koncentrations problem och rastlöshet i skolan vilket störde en del i mina studier! Visst jag hade jätte bra betyg, det är absolut inte det jag menar men de hade förenklat så mycket. Jag åt usel mat och godis varje dag så de är egentligen inte så konstigt?! Jag trodde då att pasta, ris, potatis och bröd var fantastisk mat för en student. Även jag åt light produkter såsom lättmjölk, margarin, lätt fil osv. De skulle liksom inte vara en gnutta fett i min mat för då blev jag fet. Jag har aldrig varit en storätare så mängden mat var set inget fel på utan de var helt klart de näringsfattiga sockerbombiga innehållet i den mat åt.

Synd att jag inte visste bättre tidigare. Hade ju varit lite roligare med finare student bilder också :/ bilderna jag visar er här nu är just ifrån min student och det är ju lite skillnad på mig sen dess ;) På dessa student bilder ser man hur svullen jag är av vätska i hela kroppen, ser nästan ut som om jag är gravid i fjärde månaden ju! Detta är inte alls kul att visa, men jag vill bevisa vad lågkolhydratskost kan göra med din kropp och hur bra du kan må utan all den överflödiga vätska och vikt som många går och bär på.

 

 

Lax middag

Kategori: LCHF

Idag blev det en lax filé till middag. Till set hade jag kokt broccoli och kvarbliven kebabsås ifrån sambons middag här om dagen. De var en riktigt god kombination :)

Frukost kl: 12.00

Kategori: LCHF

Nu är det dags för mig att inta min frukost som idag består av 2 kokta ägg som jag mosat ned med smör och kryddor. Ett glas mineralvatten också. Gott :) Ägg är ju en helt fantastisk frukost, ett ägg är jätte nyttigt och det innehållet i princip inga kolhydrater alls. Ett ägg innehåller alla vitaminer och mineraler som vi behöver förutom vitamin c. Det ska även vara den födan vi människor skulle klara oss längds på om vi inte hade någon annan mat.

Torsdag den 10/5

Kategori: Allmänt

Godmorgon? Sovit gott? Jag ät lite trött och hade svårt att gå upp eftersom jag slutade jobba kl.00.30 i natt. Hasade mig upp för en stund sedan och satte på kaffe bryggaren, sitter nu vid köksbordet och läser de allra sista sidorna ur Matrevolutionen. Så fort jag är klar med den så ska jag göra en utvärdering av boken så alla får veta mitt tycke och tänk!

Idag är det väg och mätdag. Började med midjan och den ligger på 76 cm vilket inte är någon förändring. Men sen vägde jag mig, jag har av någon konstig anledning gått upp 0,2kg väger nu 61kg, sist jag vägde mig vägde jag 60.8kg. Fast det är ju naturligtvis inte hela världen haha! Jag tutar och kör på som vanligt, har ca 4 kg kvar till min målvikt :)

Ont i huvudet

Kategori: Allmänt

Detta har varit en ganska dålig bloggdag! Har haft lite ont i huvudet (beror förmodligen på de dåliga vädret), så jag och sambon har mest suttit och läst bok. Tittade lite på serier på datorn en stund också efter jobbet. Ska jobba kväll ikväll, därför har det funnits lite ont om tid att blogga. Imorgon jobbar jag inte lika läke och mycket så då ska jag få lite mer tid. Imorgon har jag även min väg och mät dag så då får vi se vad som har hänt sedan innan jag åkte till Spanien :)

Onsdag 9/5

Kategori: LCHF

God morgon! Sovit bra? Det har jag gjort så jag känner mig riktigt utvilad nu. Idag kommer jag att bortse ifrån fastan, det blir LCHF pannkakor och bacon till frukost vilket är en av mina favoriter!

Dåligt väder idag, de regnar ganska mycket här i Sala och det ser ut som om att det kommer att hålla på ett tag. Aja, jag är glad i alla fall eftersom vi har haft kanon väder så länge nu :) Katten som på bilden längs ned är min Maine coon hona som heter Agricola! Hon är alltid med sin matte vart hon än går.

Köttfärs och bacon gratäng

Kategori: LCHF recept

Detta är en himla lätt och hot middag som jag har svängt ihop idag! Ingredienserna är de en LCHF:are alltid har hemma. Så det blev en köttfärs och bacon gratäng idag :)

Ingredienser (ca 4 personer)

300-500g köttfärs
1 gul lök
1 stor tomat
2 msk tomatpure
1/2 grön paprika
1 paket bacon
2 msk cream fraîche
1 1/2 dl grädde
2 dl riven ost ( tex. Västerbotten)
smör!


Bryn löken och Köttfärsen i rikligt med smör. Tillsätt grädden, tomatpuren och cream fraîchen och låt det puttra en stund. Skär paprikan och tomaten i tätningar. Klipp baconen till små bitar, tillsätt den tillsammans med grönsakerna i kastrullen. Häll i allt i en ungs säker form och strö den rivna osten över.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter på 175 grader. Om du vill så kan du servera gratängen tillsammans med kokt broccoli eller blomkål.

Sol och nya LCHF bilagan!

Kategori: LCHF

Sitter ute på min härliga balkong med katterna och äter min lunch. Svängde förbi affären och köpte den nya LCHF bilagan också! Missade tyvärr den förra. Nu ska jag läsa den och bättra på min solbränna. Ha det gott så länge <3

Frukost

Kategori: LCHF

Nu blir det till att äta frukost! Keso som jag skivat ned tre små jordgubbar i. Super god frukost, liten mer kolhydrater i pga. jordgubbarna. Men se var som sagt små. Lite mer kolhydrater i denna frukost, alltså lite mindre till lunch som idag kommer att bli den andra halvan av den grillade kycklingen som jag köpte igår!

Mer bloggämnen

Kategori: Allmänt

Tänkte jag skulle höra med er läsare igen vad ni vill att jag ska skriva om här i min blogg! Det finns otroligt mycket man kan skriva om vad det gäller LCHF och andra saker. Men jag brukar ha lite besluts ångest så ibland kan man behöva lite tips själv haha :) Recept har det ju varit dåligt med sen jag kom hem ifrån Spanien, tänkte att jag skulle lägga upp ett nytt ikväll!

Kom med massor av förslag och tips på vad jag kan skriva om och gärna vad som jag skulle kunna göra min blogg bättre!

Tisdag 8/5

Kategori: Allmänt

Hej! Ursäkta för den dåliga uppdateringen! Ska försöka bli lite bättre :) kom precis till jobbet, sitter och dricker lite kaffe nu innan jag ska sätta igång och jobba. Fint väder idag, helt underbart!

Kram

Kyckling middag

Kategori: LCHF

Blev så otroligt sugen på grillad kyckling så jag åkte och köpte en och mineral vatten såklart! Så otroligt gott det är och det var längesedan jag åt det. Var ganska hungrig så det blev en halv.

Måndag 7/5

Kategori: LCHF

Hej på er! Hoppas ni alla har haft en riktigt bra helg :) Jag hade som sagt min jobb helg i helgen, igår jobbade jag inte så jag tog det bara lugnt hela dagen.

Nu är det dags för min frukost som består av 2 kokta ägg idag. Fastan fortsätter då jag tycker att det funkat så bra hittills, så jag fortsätter ett tag till. Kokt ägg är ett kanon alternativ till frukost då de knappt innehåller några kolhydrater alls och de mättar länge! Jag brukar ibland ha lite salt på dem för att variera lite.

Plock middag

Kategori: LCHF

Idag blev det inget ihop kok till middag, trött efter jobb helgen. Så jag tog en tallrik och lade på: keso, ekologisk skagenröra och en makrill burk. En mycket god middag som mättade :)

Tips!

Kategori: Tips (LCHF)

Har ett kanon tips till er! Jag och sambon var nyss och handlade på Lidl och de har ett erbjudande nu på makrill, 8 pack för 59kr. Grymt billigt då makrill annars är ganska dyrt :)

Söndag 6/5

Kategori: Allmänt

Hej allihopa! Vaknade för ett tag sedan, intog en god frukost beståendes av finncrisp med cream cheese, gurka, salami och ost + kaffe på min soliga balkong. Jobbade sent i natt så jag är ganska slö idag och sov för länge! Är hos syrran nu och ska käka lite lunch, sen ska jag och sambon iväg för att handla mat till veckan som kommer.

Får se vad som händer mer under dagen, blir nog ganska lugnt skulle jag gissa på! Kanske sola lite och läsa en bok? Va ska ni göra idag?

Middag à la min syster

Kategori: LCHF

Till middag hemma hos min syster blev det en kyckling sallad och en sallad med grillad fläskfilé och en massa dressing. Det var hennes pojkvän som hade slängt ihop dessa och de blev otroligt gott! Så gott så att jag och sambon ska dit imorgon och käka det till lunch hos dom haha :) till efterrätt blev det färska hallon och vispad grädde, mumma!

Med i Expressen idag med!

Kategori: Allmänt

Alltså nu blir jag riktigt sur! Jag är med på löpsedeln idag igen och det står åter igen att jag gått ned 15 kg pg. J*vla kaffe! Det står: "bli slank genom att dricka kaffe". Hur gick detta till? Pinsamt , folk frågar hur jag lyckats gå ned 15 kg genom att dricka kaffe?!

Bikini säsongen 2012

Kategori: Uncategorized

Nu har jag gjort mig i ordning och vi ska alldeles strax kila iväg på middagen. Försöker nypa lite sol innan :)

En sak som jag ser fram emot och är så lycklig över denna sommar är allt bad! Jag har alltid älskat att bada, enda sedan jag varit liten har jag alltid varit först ner i plurret av alla omkring mig. Men sen när jag gick upp i vikt så har jag total vägrat att ta på mig en bikini och visa upp mig i den på stranden. Har som de flesta kvinnor kämpat innan bikini säsongen varje år och misslyckats. Men detta år har jag lyckats och jag är så lycklig! Äntligen kan jag bada utan att behöva dra med mig handduken ned i vattnet haha :)

Beach 2012 here I come!

Lördag 5/5

Kategori: Allmänt

Vaknade nog lite på fel sida imorse, hasade mig ut i köket ganska fort för att göra en frukost till mig beståendes av färska jordgubbar, bacon och mina våfflor. Kände för art lyxa till det idag! Nu sitter jag och mina missar ute på balkongen och njuter av solen mesans jag dricker mitt morgonkaffe :) det luktar helt underbart här!! De luktar en riktigt svenska sommar. Så jag ska njuta ett tag till sen ska jag göra mig i ordning till middagen ikväll.

Grab à kebab

Kategori: LCHF

Blev en kebab sallad tidigare idag på jobbet. Har inte ätit något hemma så de blev lite fredags mys med det :) Imorgon ska jag och sambon på middag hos min syster då hon fyller år på söndag, hon bjuder alltid på LCHF mat när jag kommer! Ska bli trevligt.

Har ni ätit något gott ikväll?

Jobbhelg

Kategori: Allmänt

Kom hem för ca 1,5 timme sedan, var lite hungrig så det blev två finncrisp med cream cheese, ost och salami. Idah har jag jobbat mellan kl:10.00-14.00 och sen är det min jobb helg så det blir att ta det lugnt och varva ned i några timmar. Börjar jobba kl:19.00 igen och jag slutar kl:02.00. Det blev ju inget bättre väder så jag sitter och håller på lite med datorn nu. Funderar på om man ska gå och lägga sig i sängen en stund och läsa en av mina favorit böcker "Matrevolutionen"? Det är väldigt sällan jag får ro till att bara lägga mig ned och läsa, därför har jag inte hunnit läsa ut den än.

Vad händer under eran helg?

Fredag 4/5

Kategori: LCHF recept

Hej på er! Allt väl? Allt är bra här förutom att jag skulle vilja ha lite mer sol så jag kan sitta och njuta på min balkong :) kanske kommer om jag har tur? Om en kvart ska jag ta och äta min frukost som består av två kokta ägg och lite mineralvatten.

Igår blev det grekiska biffar med hemmagjord tzatziki, så gott! Sen kokade jag broccoli till det. Biffarna är gjorda på mitt vanliga vis som ni hittar under recept! Ända skillnaden är att jag hade basilika, vitlök och grekiska örter i. Receptet på min tzatziki kommer här:

2,5 dl grekisk youghurt
Ca 1/2 gurka
3 medelstora vitlöksklyftor

Gör så här:

Riv gurkan på de medelstora järnet ner i en skål. Försök att få ur så mycket vätska som det går ur gurkan, annars blir tzatzikin så rinnig. Blanda ned gurkan i youghurten och blanda väl. Pressa sedan ned vitlöksklyftorna i röran och blanda väl igen. Jag har ganska mycket vitlök i min tzatziki då jag gillar det :) så ni kan minska det om ni vill.

 



Bilder ifrån Spanien

Kategori: Uncategorized


Underbara bergen som jag var uppe och gick på! Man såg hela staden Javéa ifrån den :)


Nepp! Ingen cola eller liknande intogs under resan.


Underbar utsikt över havet!


Strand prommenaden! Och mina älskade palmer, saknar dem sååå mycket!


Efter en lång bergs prommenad på ca 6km bjöds det på ett glas rosé med en frusen jordgubbe i. Det var välkommet kan jag säga!


The Javéa beach in Spain ;)


Jag solar vid poolen med en bränd näsa haha!


Jobbar på brännan :)


En vacker budda staty i trädgården.


När vi skulle åka hem ifrån flygplatsen i Alicante drack jag min allra första Starbucks kaffe <3

Här har ni fått några bilder ifrån min resa iaf :)

Klart att du gått ned i vikt av fettsnål mat?!

Kategori: LCHF

De roliga är att alla som får reda på att jag gått ned 16,5 kg på tre månader säger att jag naturligtvis har gjort det med kalori och fettsnål mat. Det kan inte finnas ett annat sätt att hå ned på menar de?! När jag berättar för dem hur de egentligen gått till så tappar de allra flesta hakan, de menar på att jag kommer att dö i en hjärtinfarkt eller också måste jag ha svält mig i tre månader eftersom de är omöjligt att gå ned med fet mat. Jag märker verkligen av den här otroliga fettskräcken vart jag än vänder mig. Jag förklarar att vi ät gjorda och utformade att äta på det här sättet. Förklarar även att alla kolhydrater såsom: pasta, ris, potatis och bröd omvandlas till socker och stärkelse när det kommer till magen.

Jag antar att jag inte är ensam om att få förklara om och om igen att fett inte är farligt?

Torsdag 3 maj

Kategori: Uncategorized

Godmorgon! Vaknade för en ca 30 minuter sedan, de första jag gjorde var att titta ut genom fönstret för att se om de var fint väder vilket det var :) jag och sambon fortsatte nämligen på våran Spanien bränna igår och de skulle behövas idag med haha.

Jag har fixat i ordning på balkongen med alla mina blommor, mitt olivträd samt städat där.

Nu på morgonen drack jag en kopp kaffe med grädde. Tänkte att jag skulle fortsätta min periodiska fasta igen här ett tag framöver.

Min Spanien resa

Kategori: Allmänt

Jag har haft en helt underbar resa i Spanien! Vi har haft så gott som ca 24 grader varje dag samt 22 grader i poolen. Jag har ätit riktigt god mat i olika former (LCHF så klart), men jag har unnat mig två glassar som bestod av naturlig frozen yoghurt och färska jordgubbar. Har även unnat mig några öl som jag älskar så mkt. Det har inte gjort mig så mycket att jag unnat mig det eftersom jag säkert har gått sammanlagt 3 mil under resan. Vi har gått upp på stora berg, gått efter stranden och jag har simmat 50 längder i poolen. Jag kan ju säga att vägarna där jag var inte är plana! Det är gigantiska uppförs backar och nedförsbackar, fick en fin träningsvärk i både vader, rumpa och lår!

Vi har varit på många utflykter och upplevelser samt bara varit och solat hemma vid poolen. Brände mig ganska mycket i ansiktet första dagen, det slutade med att mitt ansikte svullnade upp och började flagna. Jag har alltid varit en person som alltid klarat av solen och blivit brun, men nu har jag verkligen lärt mig av mina misstag.

Det är något konstigt med uppkopplingen här hemma och det verkar vara svårt att ladda upp bilder. Jag lovar att jag ska lägga ut dessa under morgondagen!

Kram! Natti, natti <3



Hemma igen

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma igen efter en underbar resa i Spanien! Jag kom hem i förrgår men jag har varit så trött och slut så jag har låtit bloggen vila lite. Nu tänkte jag att jag ska komma igång med den igen :) försökte blogga ifrån spanien men uppkopplingen ville inte som jag så se blev inte några inlägg där. Ikväll tänkte jag att ja ska berätta lite om min resa samt visa lite bilder.

Till frukost imorse blev det två finncrisp med Philadelphia ost, ost, gurka samt tomat.