Amanda

Mitt livs resa + LCHF :)

Torsdag 30 augusti

Kategori: LCHF

Strålande humör idag :) Kände mig utvilad när jag vaknade i morse, oftast är jag dödstrött på morgnarna men inte idag! Jag drack mitt morgon te, gjorde mig inledning och myste lite med mina missar. Lugn och skön morgon helt enkelt :)

Idag ska jag jobba, sen bör det att åka hem och laga en god middag. Ser ut som om de blir fisk av något slag. Sen blir det lite städ tror jag. Försöker att inte planera för mkt, är egentligen en sådan person som vill ha allt planerat men ibland måste jag nog släppa det lite för att kunna slappna av lite.

Kram <3

Onsdag 29 augusti

Kategori: LCHF

God förmiddag! Allt väl? Jag är pigg och glad idag med en hel del energi känner jag :) Nu har det värsta av de hektiska sommar schemat lugnat ned sig och jag har nästan återgått till det vanliga, dock med lite nya projekt på gång på den fronten ;) Ska bli kul!

Min vän Fanny som för övrigt också lever på lågkolhydratskost berättade för ni igår att se kanske ska öppna ett LCHF center här i Västerås! Spännande att se vad det kan bli för något av de? De kanske gör att flera förstår vad den här typ av kosten går ut på och vad de har för bra hälsoeffekter? I hope so!

Baconlindad fläskfilé med stekt squash

Kategori: LCHF recept

Den här rätten är riktigt god! Lite finare mat som många kanske vill servera på speciella tillfällen, men jag valde att göra det igår då jag hade en ledig kväll på ganska länge :) Serverade med stekt kryddad squash och de är så gott! Nästa gång ska jag prova att ugnsbaka dem med olivolja.

Ingredienser 4 pers

1 fläskfilé
1 paket bacon
1 stor squash
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Smör till stekning

Börja med att finputsa fläskfilén, skär ett snitt i hela filen där du kryddar med salt och peppar. Rulla sedan in filen i bacon och stek den på alla sidor i en stekpanna. Låt filen stå i ugnen i ca 30 min på 225 grader.

Skär squashen i stavar och krydda dem. Stek dem på ganska låg värme tills du får lite färg på den. Krydda dessas med salt, peppar och cayennepeppar. Servera rätten med bearnisesås och ev en god sallad.

Tisdag 28 augusti

Kategori: LCHF

Vaknade av att jag var jätte hungrig, vilket jag annars inte brukar vara så här på morgnarna! Så ja åt faktiskt en frukost tidigare idag som bestod av: 2 finncrisp med smör, ost och skinka plus en kopp chai te med lite grädde i. Slutar lite tidigare idag så de blir lunch när jag kommer hem.

Ska svänga förbi ÖB och köpa lite skönhetsprylar, sen hade de jätte billiga ägg som jag måste köpa :) hemma hos oss konsumerad en hel del ägg kan jag säga!

Måndag 27 augusti

Kategori: Allmänt

Hej på er! Allt väl? Här är allt bra! Sitter på jobbet och fick en stund ledig till att blogga :) Ikväll är jag äntligen ledig och det ska bli helt fantastiskt att bara vara hemma och ta det lugnt med mina djur och Alex <3 Tänkte jag ska ta igen den långa jobb helgen med lite kvällsmys! Jag ska laga riktigt god mat till oss, sen blir det nog ett glas rose till maten.

Innan jag åker hem ska jag tillbaka till verkstan med bilen för att göra en framvagnsinställning på den, tråk som måste göras tyvärr när man har en bil :( Va ska ni äta för gott ikväll?

Kramar <3

Tips!

Kategori: Uncategorized

Som jag skrev i tidigare inlägg så klickade jag hem en khakigrön parkas jacka i storlek 36 ifrån ellos. Idag är det sista dagen som de har 50% på dyraste varan som ni lägger i varukorgen. Passa på och fynda något fint :) Köpte även en svart fin topp också.

Söndag 26 augusti

Kategori: Allmänt

Skit dålig uppdatering den här helgen. Mycket jobb och för lite sova helt enkelt! Idag har jag jobbat 14 dagar på raken, jobbigt men de lugnar ned sig som sagt nu på tisdag.

Till frukost idag blev det två stekta ägg med ost och skinka på, grymt gott och det bör provas :) Beställde en ny vinterjacka idag, det blev en khakigrön parkas jacka i storlek 36! Förut hade jag innan jag gick ned i vikt storlek 42. Så roligt att få unna sig något i ett antal storlekar mindre!

Fiske och jobb

Kategori: Allmänt

Sitter nere vid dammarna med Alex och hans kompis när de fiskar. Alex fick en liten gädda för ett tag sedan. Helg jobb denna helg med, sen blir det lugnare ett tag framöver eller kanske inte? Man har ju nya projekt på gång ;) Tar det när de blir mer aktuellt..

Det känns lite som höst väder idag, de är kallt och det blåser här. Skulle vilja gosa ned mig i soffan med en kopp te nu känner känner jag, med en massa tända doftljus :)

God spenat och fiskgratäng

Kategori: LCHF recept

Gjorde i ordning en fiskgratäng igår som blev mkt uppskattad av sambon som annars inte är något fisk fan. Vi äter tyvärr fisk allt för sällan hemma pga det. Tänkte dela med mig av mitt recept till er! Man kan använda färsk spenat istället för fryst också om man vill samt man kan byta ut fisken med.

Ingredienser 4 pers

4 Alaska pollok filéer
5dl fryst spenat
3 dl grädde
3 msk ekologisk fiskfond
Några cocktail tomater
Citronpeppar
Svartpeppar
Salt

Sätt ugnen på 200 grader. Tina upp den frysta spenaten i förväg, annars blir det väldigt vattnigt när det är i ugnen. Koka upp grädden tillsammans med kryddorna samt fonden. Fördela ut spenaten i en ugnsform, lägg över den frysta fisken och häll över gräddblandningen. Skär cocktail tomaterna i små bitar och strö över fisken. Fisken ska gräddas i ca 25 minuter.

God korvgryta

Kategori: LCHF

Här kommer ett recept på min korvgryta som är riktigt god, snabb lagad och matig. En billig maträtt också förresten för den som vill tänka ekonomiskt men ändå äta en riktigt god LCHF middag :)

Ingredienser 4 pers

85% wiener korv (ca 8st)
2,5 dl passerade tomater
Purjolök
1,5dl grädde
Smör att steka i
Cayennepeppar
Vitlökspulver
Salt och peppar
2 dl riven lagrad ost

Börja med att skära korven i små skivor och strimla purjolök efter smak. Bryn det tillsammans med smöret i en kastrull med hög kant. Häll sedan i passerade tomater, grädden och kryddorna. Låt detta koka upp så det blir varmt, häll sedan i osten och låt den smälta ihop med grytan ordentligt. Servera med antingen blomlålsmos eller blomkålsris. Jag valde att inte servera med något sådant då man blev riktigt mätt på maten ändå :)

Självklart kan ni variera korven efter tycke och smak! Jag valde denna korv just vid det tillfället :)

Tisdag 21 augusti

Kategori: LCHF

Godmorgon! Jag glömde helt bort att ta bilder av igår när jag hade middagen :( Men trevligt hade vi! Vi åt drack ett glas rose och pratade mkt om nutiden och framtiden. Va vi har för planer osv :) Så mysigt, middag med sina tjejkompisar skulle man ha mer ofta, men tyvärr hinner man ju inte med allt man vill.

Vädret är tråkigt här, mulet och grått med regn på ingång. Jag ska jobba både dag och kväll idag så vädret är egentligen inte så intressant, hade varit värre om jag varit ledig. Tog med rester av gårdagens middag till min frukost på jobbet. Ska ta en bra bild sen så får ni receptet på den :) Den blev helt underbart god och vännerna älskade den, bjöd även på lyx chokladmousse till efter rätt och det gick hem de med.

Måndag 20 augusti

Kategori: LCHF

Hej på er? Allt väl? Här är allt bra, trött efter en lång jobb helg! Idag kommer mina goda vänner Angelica och Jeane på middag, tänkte bjuda på en riktigt god korvgryta och rosevin :) Jätte roligt att få bjuda på middag, då tycker jag att det är som roligast att laga mat. Bilder och recept på min korvgryta kommer senare. Bjuder på en bild av min älskade Heavy, haha ser ni i bakgrunden att jag är en LCHF:are hehe! Kram!

Söndag 19 augusti

Kategori: LCHF

Vaknade lite senare idag, gick upp ca 10.20. Så jag känner mig utvilad tills kvällens jobbpass :) Blev en äggröra med ost och tomat till och en kopp svart kaffe idag.

Nu står jag och funderar om jag ska göra köttfärsbiffar till mat. Men lite hemmagjord brunsås, mm! Va har ni ätit idag och ska äta?

Ett liv med LCHF efter mitt mål

Kategori: Om LCHF

Som jag skrev i inlägget där jag berättar att jag nått mitt mål så ska jag fortsätta med lågkolhydratskost då mitt liv helt har förändrats och jag mår bättre än någonsin! Varför skulle man vilja byta bort det mot övervikt, problem-mage, trötthet osv? Aldrig :) Jag lever kanon på mitt nya liv och jag upplever att jag äter mer grönt och nyttigt än vad jag någonsin gjort. Så jag äter lågkolhydratskost för hela slanten fortfarande :) Det enda som jag unnat mig är faktiskt typ 2 öl, jag älskar det så mkt så jag har valt att unna mig det vid väldigt enstaka tillfällen.

Livet efter målet är inte svårt att leva :) Jag känner att jag utvecklad för var dag som kommer inom lågkolhydratskost, nya recept och nyheter. Kom gärna med frågor till mig om ni undrar över något, jag svarar mer än gärna för att kunna hjälpa er :)

Lördag 18 augusti

Kategori: LCHF

Åh vaknade vis ca kl:8 imorse och jag kom hem ifrån jobbet vid kl:02.50! När man får sova så kan man ju inte, men när man börjar tidigt så kan man minsann sova! Suck! Ska jobba samma pass ikväll också så jag hoppas att jag inte blir allt för trött.

Det blev två finncrisp med cheddar ost, smör och korv på idag, samt en kopp kaffe. På helgerna när jag inte kör periodisk fasta så brukar jag unna mig lite mer lyxigare frukost nu när jag inte längre vill gå ned i vikt. Då kan det bli lite finncrisp, turkisk youghurt med bär och nötter osv. När jag ville gå ned i vikt så blev det oftast mins LCHF pannkakor/våfflor, ägg i olika former och kaffe/te.

Tänkte berätta lite i ett senare inlägg hur det är att leva med LCHF efter att man nått sitt mål, alltså hur det har varit för mig :)

1 ägg = 20 cigaretter

Kategori: LCHF

Åh herregud! De är ju het sanslöst va tidningarna hittar på för skit att skriva om?!? De menar på att 1 ägg är lika farlig som att röka 20 cigaretter om dagen och att man blir åderförkalkad av ägg också. Jag orkar faktiskt inte kommentera mer om detta för det är ju absurt! Godnatt allihopa ;)

Fredag 17 augusti

Kategori: Allmänt

Skön morgon och det doftade fortfarande sommar när jag gick till bilen imorse. Älskar sommar mornar! Igår gick Jacob Alex en lång promenad på ca 6 km ned till Sala silvergruva, vi gick ned på en platå ned till ett gruvhål och där var det svalt och skönt! Det var ganska varmt att gå i rask takt, men skönt att få röra lite på sig och njuta av värmen.

Denna helg är min jobb helg, jag jobbar även dag idag med så när jag kommer hem blir det att bara ta det lugnt och kanske pyssla lite med mina blommor på balkongen kanske? Ska iaf ladda batterierna inför nästa jobbpass :)

Bjuder på en bild av min lilla knäppis Heavy :D

Frukost :)

Kategori: LCHF

Idag blev det rester till frukost ifrån gårdagens middag abourginegratäng samt en liten sallad till :) Gott!

Torsdag 16 augusti

Kategori: Uncategorized

Underbar morgon! Vaknade vid 8 vilket betyder att jag har 1,5 timme att strosa runt medans jag dricker mitt favvo kaffe kanelkaffe :) Älskar när jag har god tid på mig att bara vakna till på morgonen, ge katterna mat och hinna mysa lite med dem innan jag sticker. En mer tråkig sida av mig är att jag tyvärr har lite dåligt morgonhumör, det blir inte bättre när jag måste stressa direkt så haha. Åkte och hämtade Fanny igår vid hennes kontor, hon var ju som sagt med mig när jag fixade bilen, sen åkte vi tillbaka till kontoret för en kopp kaffe och lite hemlig planering. Kanske skriver ut det när se blir mer aktuellt ;)

Idag kommer mina kära svärföräldrar på besök för att kika på våran nya lägenhet, så roligt <3 Hinner tyvärr inte träffa dem så mkt som man vill, eller jag hinner inte träffa alla så mkt som man vill vilket är så tråkigt. Men de är så när man har två jobb samt har mkt på fritiden också. Bilden som ni ser är på min älskade Heavy, min egen uppfödda hona som väntar småtassar i september <3

Kram på er! (vad åt ni till middag igår?)

Onsdag 15 augusti

Kategori: LCHF

Tråk, jag är förkyld och bara snorar. Hoppas de går över snart, de är så jobbigt och man kan ju inte sova. Idag ska jag åka och hämta upp min vän Fanny, hon ska följa med mig till verkstan med min bil. Tack Fanny, du är en pärla!! Sitter och dricker en kopp äkta engelskt te på jobbet, riktigt gott! Kul förresten att höra vad ni brukar käka till frukost, man kan ju alltid försöka inspirera varandra genom att dela med sig av det man äter :) Ikväll blir det en köttfärs och abourgine gratäng hemma hos oss.

Tisdag 14 augusti

Kategori: LCHF

Hej! Idag har jag träningsvärk efter gräsklippning samt trimning av gräs sedan igår. Sen har jag två stora blåsor på handen som svider! Motion fick man iaf ;) Håller på att koka två ägg till frukost här på jobbet, idag vill jag nog ha dem lite mer löskokta. Va brukar ni äta till frukost, kör ni periodisk fasta?

Måndag 13 augusti

Kategori: Uncategorized

Hej på er alla! Det har varit fullt skubb hela helgen fast jag varit ledig! I fredags var jag, sambon och en kompis ute och fiskade och jag fick en gädda + en stor abborre som jag faktiskt gav bort till mina farföräldrar. I lördags hämtade jag hem min älskade katt Heavy som varit hos en hane på parning, den gick jag hem till Angelica för ett glas rose. Igår fick jag lov att bråka med min bil då den är sönder, bytte ett däck osv "suck"!! Sen på kvällen jobbade jag med min uppfödarhemsida.

Idag blir det lite jobb, sen ska jag hämta upp Alex då vi ska klippa gräs vid min pappas hus idag. Hoppas det inte börjar regna. De har en väldigt stor tomt med mkt gräs och backar så motion får man också ;)

Lördag 11 augusti

Kategori: Allmänt

God morgon :) Förmodligen så sover de allra flesta av er när jag skriver detta, själv har jag varit uppe sedan kl: 05.00! En vän svängde förbi när hon skulle åka igång Kalmar till Sundsvall, så jag klev upp och hälsade. De är faktiskt ganska skönt att vara uppe så här tidigt tycker jag, lugnt och skönt. Men jag måste ju säga att det var svinkallt ute när jag kol ut, inte alls varmt och skönt kan jag säga. Nu ska jag hoppa in i duschen. Hej svejs :)

Fredag 10 augusti

Kategori: Allmänt

Yes det är fredag och jag är ledig den här helgen! Gud så skönt att bara få ta det lugnt och bara njuta av helgen känner jag. Det som är planerat denna helg är att idag ska vi ev. ut och fiska men de beror på vädret! Som ni ser på bilden så är de ju skit väder :( Blir det inte de så ska jag nog sätta mig och jobba lite med min uppfödar hemsida? Kika gärna in på den om ni vill! Imorgon ska jag åka och hämta min älskade Heavy,hon har varit på kärlekssemester hos en hane och vi hoppas på smått :) Tror ja ska ta mig ett glas rosevin ikväll, var längesedan. Va ska ni göra ikväll?

Lyx choklad mousse

Kategori: LCHF recept

Jag har gjort en lyxig mousse som står på kylning! Tänkte jag skulle titta på en film om en stund och då ville jag ha något gott till den :) De är inte så lätt att äta för mkt för den är ganska mäktig. här kommer receptet:

2 personer

4 rutor minst 70% choklad
1 äggula
Ca 1,5 dl grädde
Lite Stevia

Smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad. Rör ned äggulan och lite Stevia i chokladen och låt de svalna en stund medans du vispar grädden. Rör sedan ned grädden i chokladblandninhen. Portionera upp i glas och låt stå i kylen i ca 1 timme. Servera gärna med färska bär

Torsdag 9 augusti

Kategori: LCHF

Hej på er! Jag och Lena hade det super trevligt igår! Vi myste med katterna, pratade uppfödar snack och var ute och promenerade med hennes hund Rocky! Dock regnade det men de gjorde inte så mkt. Idag ska jag till läkaren, sen är det handling som står på schemat och det blir lasange till middag. Ska prova att göra en annan variant blir det bra så kommer receptet också :) Snart är det dags för mig att inta min frukost, det blir två kokta ägg med smör och kryddor, är inte så stor i frukosten så här mitt i veckorna. Bjuder på en bild av mig och min lilla huskatt Angus, vi låg och myste i soffan igår till filmen Constantine. Den är lite dålig bilden men lite ser man ;)

Onsdag 8 Augusti

Kategori: Uncategorized

Hej! Glömde helt att ta bild på hamburgaren igår :( Men de blev en stor en med rödlök, cheddarost, gurka, tomater och Stevia ketchup. Blev mätt och gott var det! Idag ska jag träffa en mycket kär vän som betyder mkt och som jag ute träffad sen innan jul förra året. Vi bor långt ifrån varandra och därför är det svårt att hinna med att ses så mkt. Hon är uppfödare till min Maine coon Agricola som ni ser här på bild. Min vän Lena som hon heter har ju inte sätt mig sedan innan jag gick ned i vikt, hon har sagt att hon är väldigt nyfiken på hur jag ser ut nu :) De ska bli så kul att få träffa henne! Va ska ni göra idag?

Tisdag 7 augusti

Kategori: Allmänt

Hej allihopa! Allt väl? Här är man lite trött då jag försov mig och det känns inte som jag hunnit komma ikapp haha. Ska jobba dag plus kväll idag så jag hoppas att jag piggnar på mig lite. Suttit och spånat lite på vad jag ska göra till middag och de ska bli en stor dagobert hamburgare med massor av tillbehör! Bild på den kommer senare idag :)

Nya bilagan

Kategori: Allmänt

Det har varit väldigt dålig uppdatering på sistondet. Det har hänt mkt! Min vän har fött barn, var med henne under hela förlossningen, sen har jag jobbat mkt och tagit det väldigt lugnt så fort jag varit ledig! Sen ska jag ev. Ha kattungar så mkt har kretsat kring mina älskade katter och min uppfödning :) Nu ska jag vara på banan igen hoppas jag! Köpte nya LCHF bilagan till Expressen igår, har inte läst den ännu då tiden inte räckt till för det. Hur mår ni? Hur går det för er med eran LCHF och viktnedgång? Är jätte nyfiken!